Szedd magad levendula napok
Város
2024. jún. 13.

Szedd magad levendula napok

Szedd magad napok a Győzelem úti levendulakertben. Az akciót idén is az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai szervezték. A kicsiknek kézműves sátorral is készültek.

A Győzelem úti levendulakertben szedték a virágot a látogatók. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai idén is meghirdették a Szedd magad akciót, ami már több éve töretlen népszerűségnek örvend. Aki szeretett volna hazavinni a virágból, a helyszínen vásárolhatott egy kis táskát, metszőollót azonban magának kellett hoznia. Sokan visszatérnek minden évben.

„Nagyon szeretem a levendulát, az illatát is. Minden évben ki szoktam jönni mióta tudok róla, hogy van ez a levendula szüret” - mondta Váradi Csilla.

Voltak akik nagyobb csoporttal, családosan vagy egy fotózás kedvéért látogattak el a területre. A felnőttek gyakran gyermekeikkel együtt jönnek. Az ÓVI munkatársai ezért a kicsiknek most is készültek kézműves sátorral, ahol ajándéktárgyakat, dekorációkat készíthettek.

„A legtöbb látogató szed, tehát kimondottan azért jönnek. Elmondják, hogy készítenek belőle szörpöt vagy dísztárgyakat, vagy csak kiteszik és megszárítják a levendulát. Visszatérő látogatók vannak és egyre bővül a látogatók száma, a környező településekről is jönnek” - emelte ki Csernus Noémi, az ÓVI ágazatvezetője.

A Szedd magad akció idén is három napig tart. Holnap, vagyis pénteken van még lehetőség kilátogatni az ültetvényre. A levendula napok lezárulta után az ÓVI munkatársai veszik birtokba a területet, hogy leszüreteljék a maradék virágot, kiszárítsák és felhasználják a varrodában. Az ott készült ajándéktárgyakkal egyébként a kertbe is kitelepültek, így lehetőség volt kézműves termékek vásárlására is. Lehetett kapni például különböző méretű manókat, táskákat, de illatzsákokból is válogathattak a résztvevők.