Szerva és pattogó labdák. Megrendezték a Digitális Spartacus második évadzáró asztalitenisz versenyét a sportcsarnokban
Sport
2024. jún. 11.

Szerva és pattogó labdák. Megrendezték a Digitális Spartacus második évadzáró asztalitenisz versenyét a sportcsarnokban

Második alkalommal rendezték meg a Digitális Spartacus évadzáró országos asztalitenisz versenyét. Az ózdiak két arany és egy bronzérmet zsebeltek be.

Pattogó labdáktól hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok. Közel ötvenen mérték össze ügyességüket egy országos asztalitenisz versenyen, melyet a Digitális Spartacus és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. munkatársai közösen szerveztek.

„A háttérben a második évadzáró versenye zajlik a Digitális Spartacusnak. Ez egy olyan asztalitenisz verseny, ahol az ország minden részéről jöttek most már. Az elsőn is elég sokan voltak, de mint láthatjátok most még többen vagyunk. Mindenhonnan jöttek megyei és NB III-as versenyzők. Ami talán a legfontosabb, hogy rengeteg fiatal, utánpótláskorú versenyző van. Vannak lányok is, úgyhogy most itt egy hatalmas csata zajlik” - mondta Oláh Zsolt, a Digitális Spartacus játékosa.

A sporteseményre az ország számos pontjáról érkeztek résztvevők. A házigazdák többek közt miskolci, kazincbarcikai, edelényi, tiszaújvárosi és budapesti versenyzőket is fogadtak a sportcsarnokban, akik U15, valamint páros és egyéni felnőtt kategóriákban nevezhettek.

„A kisfiam elkezdte hat évesen ezt a sportágat és kilenc évesen abbahagyta. Kettő éve jöttünk vissza újra ebbe a csodás sportágba. Tulajdonképpen ha így nézem, akkor a sportnak van egy megtartó és egy visszahívó ereje is. Az asztalitenisz már csak ilyen” - nyilatkozta Rédai Tibor.

Az izgalmas meccsek után a díjátadó következett. A győztesek serleget és természetesen érmeket vihettek haza. Az ózdiak kétszer állhattak a dobogó legtetejére, egyszer pedig a dobogó harmadik fokára. A jövőbeli célok között szerepel az utánpótlás nevelés, így hat éves kortól várják a sport iránt érdeklődő fiatalokat.