A pedagógusokat ünnepelték az Ózdi Városi Könyvtárban
Oktatás
2024. jún. 3.

A pedagógusokat ünnepelték az Ózdi Városi Könyvtárban

Pedagógusnap alkalmából köszöntötték városunk óvodapedagógusait az Ózdi Városi Könyvtárban. A hagyománynak megfelelően többen elismerést is kaptak.

Sok kisgyermeknek az óvoda az első próbatétel: el kell búcsúzniuk a szüleiktől és ismeretlen, új környezetbe kerülnek. Az óvodapedagógusoknak óriási szerepük van a kicsik életében, hiszen felkarolják, támogatják és bátorítják őket.

Lassan megtelt az Ózdi Városi Könyvtár díszterme. Ma délután három órakor pedagógusnapi ünnepségre érkeztek a résztvevők. A rövid köszöntőt követően az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájából a nagycsoportosok adtak műsort. A gyerekek énekkel, versekkel és táncokkal készültek.

Az eseményen beszédet mondott Kellóné Mezőtúri Márta az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, Juhász Tamásné az Ózdi Városi Óvodák vezetője és Janiczak Dávid polgármester.

„Nagy öröm számomra, hogy ma itt lehetek és szavaimmal kifejezhetem hálámat és elismerésemet mindazért, amit nap mint nap tesznek a gyermekeinkért” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A köszöntők után díjátadó következett.

„Sor kerül még aranydiplomák és szakszervezeti emlékérmek átadására, nyugdíjba vonuló kollégák búcsúztatására és a gyerekek fejlesztéséért legeredményesebben végzett munkát végző óvodapedagógusok elismerésére. Illetve Tóth Andrea ünnepi köszöntő műsorára” - nyilatkozta Kocsik Sándorné, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának tagintézmény-igazgatója.

A díjazottak közül sokan meghatódtak, a jelenlévők örömmel vették át az elismerést.

„Negyven éves nyugdíjba vonulásunkat is ünnepeljük. Hálás vagyok a sorsnak, mert én az egész pályámat úgy éltem meg, hogy nem munkának, hanem hivatásnak éreztem és a pedagógusi pályám során szinte egy óvodában dolgoztam végig. Ez az Újváros téri ovi volt. Számos tevékenységet végeztem a negyven év alatt” - tette hozzá Sike Csabáné, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának óvodapedagógusa.

A pedagógusnapot hagyományosan minden évben június első vasárnapján ünnepeljük. Először 1952-ben köszöntötték fel ezen a napon a tanítókat, tanárokat és óvodapedagógusokat és ekkor adták át a kiváló tanítói, tanári okleveleket.