Vásárfia, ugrálóvár, kürtőskalács. Nyárindító rendezvényen szórakozhattak az ózdiak
Szabadidő
2024. jún. 3.

Vásárfia, ugrálóvár, kürtőskalács. Nyárindító rendezvényen szórakozhattak az ózdiak

Nyárindító gasztro-kulturális eseményt rendeztek a Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közötti füves területen. A rendezvényre több százan kilátogattak.

Pakolászó árusok, piruló kürtős kalács, körhinta. A Digitális Erőmű és a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark közötti füves területen rendezték a Nyárindító Nyugat-Borsodi Térségi Napot. A felhős, esős időjárás ellenére több százan kilátogattak a programra. Délután először helyi fellépők szórakoztatták a nagyérdeműt. A Vadszilvák Gyermek Néptánccsoport után az Erica C. Dance School & Company ózdi csapatai következtek.

„A lányom fel fog lépni a néptáncosokkal és őket jöttünk megnézni” - nyilatkozta Elek Erika.

A szervezők számos kiegészítő programmal készültek. Kitelepült a vidámpark és a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület is.

„A mi standunkon bemutatjuk három korszaknak az egyenruháit, fegyverzetét. Az első az a 16-17. század végvári huszáregyenruhája. A második az a 48-as korszak, amire az egyesületünk kifejezetten rá van specializálódva. A harmadik korszak, ami magamon is megtalálható, a második világháborús huszáregyenruha. Ezekkel készültünk az idelátogatóknak” - emelte ki Varga Máté, a Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület huszárőrmestere.

Volt népi játszótér, lufihajtogató bohóc és arcfestés is. Több térségi kistermelő állított standot. Az arra járók számos finomságot megkóstolhattak. Készült például túrós lepény, derelye, molnárkalács és begyerő.

„Igazából én nem Hangonyból jöttem, én csak meglátogattam a barátaimat. Egyébként a begyerőt lehet itt megkóstolni ennél a standnál, amit én már sokadjára teszek meg és azt tudom elmondani, hogy nagyon finom mindegyik változata és abszolút megérdemli majd a hírvédjegyet, amit remélhetőleg hamarosan megkap” - hangsúlyozta Tóth Ágnes.

Kézműves termékekből sem volt hiány, lehetett vásárolni fonott és faragott árút, dísztárgyakat és ékszereket is. A nap sztárvendége a Csík zenekar volt. Az időjárás nem volt kegyes, a felhőszakadás miatt a koncertet a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark csarnokában tartották meg.