Megnyitotta kapuit az Ózd Városi Strandfürdő – Várják a csobbanni vágyókat
Szabadidő
2024. jún. 4.

Megnyitotta kapuit az Ózd Városi Strandfürdő – Várják a csobbanni vágyókat

Megnyitotta kapuit az Ózd Városi Strandfürdő. Június elsejétől minden nap reggel kilenctől este fél hétig várják a kikapcsolódni vágyókat.

Az Ózd Városi Strandfürdő június elsején megnyitotta kapuit. A nyári szezon kezdetére sokat készültek az Ózdi Sport- és Élményközpont dolgozói. Több felújítási és karbantartási feladatot is elvégeztek a nyitás napja előtt. Idén a kempingezőket új vizesblokk várja, míg a kisgyermekeseket a felújított pancsoló medence fogadja majd. A nagyobb munkálatok mellett persze a karbantartásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

„Az utóbbi hetek változékony időjárása kissé befolyásolta azt a folyamatot, amellyel előkészítettük a strandot a nyitásra. A kültéri munkákkal egy kicsit megcsúsztunk, de a következő napokban még lesz lehetőségünk ezeket az apró munkákat elvégezni. Egyébként minden hivatalos engedélyt megkaptunk. A medence már rég fel van töltve, kiváló a vízminőség. A külterületen vannak még tennivalók, de ezeket a következő napokban el fogjuk végezni. A víz hőmérséklete a már megszokott. A nagymedence 26-28 fok között van, a gyerekmedence 28-30 fok között, a pancsoló pedig 31 fok feletti hőmérséklettel várja a vendégeket” - mondta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Úszásra minden hétköznap, valamint szombaton reggel hattól háromnegyed kilencig, illetve este héttől kilenc óráig lesz lehetősége a sport kedvelőinek. Vannak akik rendszeres vendégei a strandfürdőnek, egész nyáron igénybe veszik a szolgáltatást.

„Effektív majdnem mindennap kint vagyok úszni. A kisfiammal nagyon szeretjük ezt a strandot. A víz minősége szerintem Magyarországon az egyik legjobb illetőleg a legtisztább. A hőfoka megfelel, szerintem most is egy olyan huszonnyolc fok körül lehet. A belépő tűrhető az ugye maradt a tavalyi áron. Nem tudok rosszat mondani csak jót, aki teheti az jöjjön ki” - hangsúlyozta Barócsik Richárd.

Idén is a megszokott belépőárakkal számolhatnak majd a látogatók, a jól ismert büfék, medencék és kikapcsolódási lehetőségek mellett. Várhatóan a hónap első hetében megérkezik a meleg, napos időjárás a csobbanni vágyók számára.