A választás előtti utolsó ülésen tárgyaltak a térség polgármesterei
Kistérség
2024. máj. 30.

A választás előtti utolsó ülésen tárgyaltak a térség polgármesterei

Maradvány felhasználása, 2024. évi költségvetés módosítása és a belső ellenőrzési munkaterv is téma volt az ülésen. Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa öt napirendi pontot tárgyalt meg.

Elsőként a tavalyi zárszámadást fogadták el, majd a maradvány felhasználásáról döntöttek. A nagyjából tíz és fél millió forintot többek között a Biztos Kezdet Gyermekház munkaszervezeti feladataira, az ÓTSZEGYII Átmeneti Szállására, a Nappali Melegedőre, a közfoglalkoztatásra és idősotthonokra fordítják majd. Módosították a 2024. évi költségvetést is. Az ülés végén szóba került egy ellenőrzési jelentés elfogadása, valamint a 2024. évi belső ellenőrzési munkatanterv tájékoztatója is. A tagok minden napirendi pontot egyhangú igennel fogadtak el. Ez az ülés volt egyébként az utolsó az önkormányzati, illetve Európai Parlamenti választás előtt.

„A társulási tanács ülése most már ugye a választás előtt egy héttel volt, tehát ebben a formában még – hiszen most különleges a választás – fogunk találkozni, de már biztos, hogy nem mindenki ugyanilyen gondolatokkal, hiszen meg fog történni egy választás. Lehet, hogy lesznek cserék. Bízom benne, hogy sehol sem lesz, hiszen jól összeszokott csapatról beszélünk. Mindig flottul megy az ülés és gördülékeny a működés is” - emelte ki Janiczak Dávid, az Ózd Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa elnöke.