Gólok, mesés védések és ünneplés. Győzelmet aratott az Ózd-Sajóvölgye csapata
Sport
2024. máj. 28.

Gólok, mesés védések és ünneplés. Győzelmet aratott az Ózd-Sajóvölgye csapata

Győzelemmel ünnepelt az Ózd-Sajóvölgye csapata a bajnokavatón. Ezúttal az Alsózsolca csapatát fogadták a stadionban. Volt tombolasorsolás és tizenegyeslövő verseny is.

Izgalmas focimeccs, jó hangulat és örömünnep a stadionban. Megrendezték a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei első osztály 29. fordulóját. Az eddig veretlen Ózd-Sajóvölgye az Alsózsolca gárdáját fogadta. A bajnokcsapatot a Sajóvölgye Focisuli és az Ózdi VSE utánpótlás játékosai kísérték pályára.

„Ez a csapat, ez annyira összefogó, összetartó. Egybe voltak, egy az egyért, mindenki mindenkiért. Csodálatos volt. Nagyon jó a hangulat. Bementél az öltözőbe, jó volt ott lenni. Meccs után nagyon jó volt velük lenni. Fontos az egység. Nagyon fontos a kommunikáció, megbeszéltek mindent. Szerintem egy csodálatos csapat” - hangsúlyozta Negrutz Ágoston, a Sajóvölgye Focisuli elnöke.

A 29. percben Szlifka Csaba fejes góljával szereztek vezetést a hazaiak. Az első félidőt követően a szervezők színes programokkal kedveskedtek a vendégeknek. Volt tombolasorsolás és tizenegyeslövő verseny is. A szerencsések igen értékes nyereményekkel gazdagodhattak, többek közt ajándékutalványokat, dedikált mezeket és labdákat, tiszteletjegyeket ajánlottak fel a támogatók.

„Mindenki kitett magáért. Óriási munka van mind csapaton belül, mind a csapaton kívüli háttérmunkában. Nagyon jól összerakta Guszti bácsi és Zsolti ezt az egész keretet. Azt gondolom, hogy minden játékos tudja a feladatát, a dolgát, az összes fogaskerék a helyén van és így tudtunk ennyire sikeresek lenni” - emelte ki Zimányi Ádám, az Ózd-Sajóvölgye játékosa.

A második félidőben az Ózd-Sajóvölgye védekezési hibáját kihasználva az ellenfél egyenlített. Végül szép jobb oldali támadás után a házigazdák csapatából Fercsák Róbert lőtt a jobb felsőbe. Végeredmény: Ózd-Sajóvölgye- Borsod Sport Klub: 2-1. Ezzel a hazai csapat megőrizte veretlenségét.

„Huszonhat győzelem, három döntetlen eddig a nevünk mellett. Szerintem ez igen kimagasló eredmény. Bármilyen szinten is játszik az ember, szerintem ez igencsak megsüvegelendő dolog, hogy nem kaptunk még ki ugye ebben a szezonban, a huszonhárom-huszonnégyes szezonban. Hát mindenképpen egy szenzációs teljesítmény szerintem és nem is tudom, hogy megyei első osztályú bajnokságba volt-e valaha, vagy a közelmúltban ilyen eredmény bármelyik csapattal, aki ezt fel tudta mutatni. Úgyhogy én büszke vagyok a csapatra és mindenkire, aki ennek részese volt, néző, stáb, játékosok, mindenkire” - tette hozzá Bene Attila, az Ózd-Sajóvölgye játékos-edzője.

Az érmeket Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos és Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Igazgatóságának igazgatója akasztotta a győztesek nyakába. A csapat a jövőben az osztályozó mérkőzésekre készül. A meccs után jó hangulatú közös ünnepléssel zárult a nap.

Képek forrása: Sajóvölgye Focisuli facebook oldala