A mozgás öröme – Mini olimpiát rendeztek a Petőfi Úti Tagóvodában
Oktatás
2024. máj. 17.

A mozgás öröme – Mini olimpiát rendeztek a Petőfi Úti Tagóvodában

Mini olimpiát rendeztek a Petőfi Úti Tagóvodában. A mozgás fontosságát hirdető sportos eseményre az Ózdi Városi Óvodák több intézményéből is érkeztek gyerekek.

Színes felirat hirdeti a mini olimpiát a Petőfi Úti Tagóvodában. Az Ózdi Városi Óvodák legtöbb egységéből érkeztek apróságok az eseményre, akik az udvaron gyülekeztek. Majd Mocsárkóné Lestál Gabriella, a tagintézmény igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. Ennek keretében az igazi olimpiához hasonlóan meggyújtották a fáklyát. A lángot az óvodapedagógusok a gyerekekkel együtt körbevitték az udvaron, majd egy közös tornával melegítettek be. A gyermeknevelési intézményekben kiemelt szerepet kap a mozgás.

„A legfőbb célunk az volt, hogy a gyerekek egy kellemes délelőttöt töltsenek el itt. Mivel nevelési programunkban is kiemelt szerepet kap a mozgás és az egészséges életmód, ezért is rendeztük meg ezt a kis mini olimpiát, óvodák közötti versengést. Szeretnénk, hogy a gyerekek nagyon jól érezzék magukat, reméljük az időjárás is megengedi, hogy végig tudjuk vinni a rendezvényt, és szeretnénk, hogy mindenki jó élményekkel távozzon az óvodánkból” - fogalmazott Mocsárkóné Lestál Gabriella, az ÓVÓ Petőfi Úti Tagóvoda tagintézmény igazgatója.

Az eső azonban eleredt, így a vetélkedőt végül a csoportszobákban tartották meg. A gyerekek kedvét nem vette el a rossz idő, így is lelkesek voltak a délelőtti programon. A kicsik mellett a nevelők is szívesen fogadták a meghívást az eseményre.

„A gyerekek szeretnek kimozdulni a saját környezetükből, nagyon szeretnek sportolni. A játékos mozgást azt mindennél jobban kedvelik, és így az egészséges életmódra nevelést is előnybe tudjuk helyezni, valamint a csapatjátékot, a csapatszellemet. Így szerintem a kollégáknak is jó ez az együtt töltött délelőtt” - nyilatkozta Farkasné Énekes Szabina, az ÓVÓ Árpád Vezér Úti Tagóvoda óvodapedagógusa.

Csapatban kellett az ovisoknak összemérniük ügyességüket és gyorsaságukat. A feladatok sokszínűek voltak. A játékok célja az együttműködés erősítése volt, valamint, hogy felhívják a gyerekek figyelmét a mozgás fontosságára.

„Azért fontos, mert ugye a testünknek jót tesz, meg a lábunknak. Lábunknak, kezünknek, mindenünknek jót tesz” - mondta Nagy Boglárka.

A kis versenyzők természetesen nem távoztak üres kézzel. A program eredményhirdetéssel zárult, ahol okleveleket és érmeket vehettek át az óvodások.