Áradt a Tisza Ózdon
Politika
2024. máj. 13.

Áradt a Tisza Ózdon

Magyar Péter országjárása miatt több száz ember ment ki a Városház térre Ózdon. Többek között a város helyzetéről, az ország problémáiról és a kormány lejárató kampányáról volt szó.

Több száz ember várakozott a már ikonikussá vált, festett furgon mellett Ózdon, a Városház téren. Percekkel később megérkezett Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője is. Az emberek között sétált el az autóig. Lassan haladt, mert sokan megállították egy fényképre. Ózd is az egyik állomása volt az országjárásának.

„Igazából ezt a várost magára hagyták, mint oly sok, egyébként bányász vagy kohász várost” - hangsúlyozta Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője.

Először Ózd múltjáról és jelenéről beszélt. Később kitért többek között a fiatalok elvándorlásának és az orvoshiánynak az okára, a rossz állapotú utakra, az oktatás helyzetére, az alacsony bérekre és nyugdíjakra is.

„Szerintem kezdjük kicsiben. Próbáljuk meg visszaelőzni Romániát. Próbáljuk meg azt elérni, hogy a magyar kórházakban és a magyar iskolákban legyen wc-papír, szappan, fertőtlenítőszer, ápoló, tanár, orvos” - mondta Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője.

Kitért rá, hogy a kormány az elmúlt két hónapban kétmilliárd forintot költött arra, hogy lejárató kampányt indítson ellene. Mindezt közpénzből.

„Jelenleg az európai bizottság elnökének, Ursula von der Leyen-nek vagyok a bábja. Annak az elnökasszonynak, aki egy hétgyermekes, keresztény, német néppárti politikus, és akit Orbán Viktor javaslatára, Orbán Viktor szavazatával választottak meg öt éve az Európai Bizottság élére” - tette hozzá Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője.

Magyar Péter hangsúlyozta, innen is üzeni a kormánynak, hogy senki nem háborúpárti, minden ember békét szeretne. Amikor lement a nap, fáklyákat gyújtottak. A kilátogatók közül sokan egyetértettek a gondolataival.

„Azért jöttünk el, mert az az egyetlen esélyünk a jólétre, hogy külföldön boldoguljunk és mi nem akarunk külföldön élni, hanem itthon szeretnénk a családunkkal maradni, azért jöttünk el” - nyilatkozta Tóth Anikó.

„Szeretném, ha változás lenne az egész országban. Nem igazán tetszik, amit mostanában látok a politikában. Nagyon tetszett Magyar Péternek az előadása. Remélem, hogy elkezdődik valami” - hangsúlyozta Zolnainé Koleszár Marianna.

Az emberek egymás kezét fogták és úgy emelték a magasba. Magyar Péter elmondta nekik, hogy érkezése előtt kilátogatott a Hétes telepre, ahol a Van Helyed Alapítvány munkatársai vezették körbe.

„Kettős élményem van, mert gyönyörű természeti környezetben fekszik és látszik, hogy egy nagy múltú település és elképesztően sok lelkes emberrel találkoztam, akiknek a szemében láttam a reményt és azt, hogy lehet ezt másképp csinálni, és hogy lehet egy másik Magyarország és egy másik Unió is és ez nagyon sok erőt ad” - fogalmazott Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője.

Az esemény végén volt lehetősége az embereknek személyesen is beszélni vele.