DK, MSZP, Párbeszéd – Európa-nap Ózdon
Politika
2024. máj. 10.

DK, MSZP, Párbeszéd – Európa-nap Ózdon

Az Európa-napot ünnepelték az Európa téren. A DK-MSZP-Párbeszéd összefogásának három európai parlamenti képviselőjelöltje látogatott Ózdra.

Kutyákkal bűvészkedett egy férfi tegnap délután az Európa téren. Egy kisfiú volt a segítője, aki lelkesen vett részt a mutatványban. A sátrak alatt gyülekeztek az emberek. A kitelepülés apropója az Európa-nap volt, ugyanis húsz éve csatlakozott hazánk az Unióhoz. Három vendége is volt az eseménynek, akik a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd-Zöldek képviseletében érkeztek. Csák Árpád a DK helyi elnöke köszöntött mindenkit. A pártok egy közös listát állítanak a választáson. Többek között erről is beszéltek. Először Bazin Levente, az MSZP elnökségi tagja szólt a résztvevőkhöz.

„Ha szétnézünk jelenleg a környező, uniós országokban, azért az Euró, mint fizetőeszköz is előfordul, hogy ne annyira gazdasági mutatókkal viszonyítgassuk egymást. Sajnos elhúztak mellettünk, miközben Magyarország, mintha csúszdán ment volna lefelé, úgy halad sajnos, holott pont, hogy felfelé kellene másznunk. Csúszdák helyett építkeznünk kell. Megfognunk egymás kezét, ahogy mondtam és előre menni, közösen fejlődni és haladni ezen az európai úton” - mondta Bazin Levente, a DK-MSZP-Párbeszéd Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje.

Utána Szabó Rebeka, a Párbeszéd-Zöldek társelnöke, országgyűlési képviselője beszélt az emberekhez. Először gyerekkori emlékét osztotta meg a rendszerváltásról.

„Az Európai Uniónak, az együttműködésnek az egyik legfontosabb következménye, hogy az Európai Unió országai már nagyon régóta nem háborúztak egymással és nagyon remélem, hogy nem is fognak. Azért is nagyon fontos ez a szövetség, és hogy megbecsüljük ezt a szövetséget, és hogy mi magunk is elfoglaljuk ebben a méltó helyünket, hogy béke legyen és fejlődés” - hangsúlyozta Szabó Rebeka, a DK-MSZP-Párbeszéd Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje.

A pontjaik között felsorolta többek között, hogy szeretnének közös, európai minimális nyugdíjat, de kiemelte a környezettudatosság erősítését és a közösségi közlekedés fejlesztését is. Utána Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője állt ki a mikrofon elé. Hangsúlyozta, hogy egy erős, szociális és zöld Európát szeretnének.

„Aki azt mondja, hogy a politikusok negatív személyek, én ezt cáfolom. Mi hús-vér emberek vagyunk és az ellenzéki oldalon ötven valahányan, akik bent ülünk a parlamentben, mindannyian önökért szeretnénk dolgozni, szemben a százharmincöt bátor emberrel, akik végrehajtók. Orbán Viktor NER rendszerének a végrehajtói” - emelte ki Hegedűs Andrea, a DK-MSZP-Párbeszéd Szövetség európai parlamenti képviselőjelöltje.

A felszólalások után egy kötetlen beszélgetés kezdődött, amelynek az volt a célja, hogy meghallgassák, mire van az embereknek szüksége. Mik a térség pozitívumai és negatívumai, valamint hogy gondolatokat cseréljenek a közelgő választás kapcsán.