Büdöske, muskátli, szalvia és jegecske ajándékba
Közösség
2024. máj. 10.

Büdöske, muskátli, szalvia és jegecske ajándékba

Tavaszi virágokat osztott az Aktív Zóna Alapítvány. Büdöske, muskátli, szalvia és jegecske is került a lakók kosarába. A kezdeményezés mintegy 180 háztartást érint.

Büdöske, muskátli és számos, színes virág terült el az asztalon a Zalai út házai között. Az Aktív Zóna Alapítvány osztotta ki ezeket a lakóknak. A hagyománynak számító kezdeményezés mintegy 180 háztartást érint. Csak aláírással kellett fizetni a növényekért, jelezve ezzel, hogy kik viselik gondjukat a jövőben.

„Ez már hagyomány, hogy az Aktív Zóna a környékbeli utcákban egynyári virágokat osztogat. Megtehetjük ezt, mert az 1 százalékokból az itt lakók és a minket támogatók megteremtik a forrást. Most még pályázat útján is nyertünk hozzá forrást, úgyhogy most már harmadik évben mindig tudunk jelentős mennyiségű virágot kiosztani a lakóknak” - mondta Fürjes Pál, az Aktív Zóna Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A lakók három, négy cserép virágot vihettek haza. Igyekeztek úgy összeválogatni, hogy mindenféle színűből kerüljön a kosarukba. Így az egész környéket büdöske, jegecske, szalvia és muskátli díszíti majd, ezzel is hozzájárulva a szebb utcaképhez. Az ajándékba szánt virágok pillanatok alatt a helyükre kerültek. A kuratóriumi tagok munkájukat továbbra is folytatják, hiszen a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy egyre többen érdeklődnek a rendezvények iránt.

„Boldogok vagyunk, nagyon örülünk neki. Minden évben eljövünk Marikához. Megköszönjük neki, hogy támogatja az utcát és a házakat. A saját nevünkben és a közvetlen szomszédunk nevében jöttünk a férjemmel, úgyhogy örülünk neki” - nyilatkozta Bakk Tamásné.

Az akció iránt idén is nagy volt az érdeklődés. Az utcában élők nagyon örültek az ajándékba kapott virágoknak. Az Aktív Zóna Kuratórium megalakulása óta pályázatok segítségével sok mindent megvalósított a környékbeli lakók örömére. A Zalai utcában működő szervezet több mint két évtizede tűzte ki célul, hogy a térségben élőket aktivizálják, számukra különböző programokat szerveznek annak érdekében, hogy a kis lakóközösséget még közelebb hozzák egymáshoz.