Család, vállalkozás, közösség. Ünnepséget szerveztek a Siki Pékség harmincadik születésnapjára
Hírek
2024. máj. 7.

Család, vállalkozás, közösség. Ünnepséget szerveztek a Siki Pékség harmincadik születésnapjára

Családias hangulatú ünnepséget szerveztek a Siki Pékség harmincadik születésnapja alkalmából Kissikátorban. A vidám programon közel száztízen vettek részt.

Jókedv, kötetlen beszélgetés, finom ételek és családias hangulat. Kerek évszámot ünnepeltek a Siki Pékség alapítói és munkatársai. Kissikátorban a Csodavölgy Apartmanházaknál tartották meg a születésnapi összejövetelt. Az eseményt Kocsik Szabolcs nyitotta meg, aki köszöntötte a vendégeket.

„Azt gondolom, hogyha ezt a minőséget és azt, amit tőlünk már itt a harminc év alatt megszoktak a térségben, ezt tartani tudjuk, akkor itt a következő harminc évvel sem lesz probléma” - mondta Kocsik Szabolcs, a Siki Pékség ügyvezetője.

Az eseményen részt vett dr. Fónagy János miniszterhelyettes, aki felelevenítette a településhez és a Kocsik családhoz fűződő emlékeit.

„Ez a mostani harminc éves évforduló, és az itt most előttünk lévő emberek mutatják azt, hogyha valaki akar valamit, elhatároz valamit, beleáll valamibe, akar csinálni valamit és azt megcsinálja, akkor annak van eredménye. Annak van szerencséje, aki tesz róla, hogy odaálljon, ahol ér a szerencse” - fogalmazott dr. Fónagy János, miniszterhelyettes.

Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is minden jót kívánt a családnak és a kissikátori embereknek.

„Abban a hiszemben kívánok a családnak is, a falunak is további gyarapodást, hogy jó az a fészek, ahol vannak. Komfortos, biztató, emberbarát, vendégszerető” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Kissikátor polgármestere, Kocsik László Csaba kiemelte, hogy mekkora jelentőséggel bír a vállalkozás a település és a helyi közösség életében.

„Ez az ünnep most itt, hogy harminc éves a Siki Pékség, ez nem csak a Siki Pékség ünnepe, hanem kicsit egész Kissikátor ünnepe is. Ezt nem véletlenül mondtam, hiszen harminc éve nagyon sok kissikátori embernek munkát, megélhetést, egzisztenciát adott ez a pékség. Úgy gondolom, hogy jelen pillanatban is és még hosszú távon is sok ember itt fog dolgozni Kissikátorból. Számunkra ez nagyon fontos” - emelte ki Kocsik László Csaba, Kissikátor polgármestere.

A pékség alapítója, Kocsik Bertalan egy nagy meglepetéssel készült a jeles napra. A kerek évfordulóra készíttetett egy kopjafát, amely emléket állít az elmúlt harminc évnek. Szőke Gábor római katolikus plébános megszentelte az építményt és megáldotta a jelenlévőket.

„Családi vállalkozás. Ez a lényeg, ebben van a titok. Oda kell figyelni, mi mindig bent vagyunk a pékségben, vagy én vagy a fiam. Odafigyelünk napi szinten, óra szinten, percenként megnézzük, hogy hogy működik. Odafigyelünk a dolgozókra. Olyan dolgozóink vannak, akik harminc éve, első pillanattól itt vannak nálunk és szeretnek itt dolgozni, szeretnek bennünket. A dolgozókat sosem úgy kezeltük, hogy alkalmazottak. Ők munkatársak, barátok” - nyilatkozta Kocsik Bertalan, a Siki Pékség ügyvezetője.

Dúl Endre a kezdetektől a pékség dolgozója.

„Nagyon jó. Családias hangulat, szerintem a főnökséggel is minden oké” - tette hozzá Dúl Endre, pék.

A program az ebéddel folytatódott. Finom ételekkel, zenével és kötetlen beszélgetéssel zárult az esemény. melyen közel száztízen vettek részt.