Születésnap, díszpolgári cím és kitüntetések. Ünnepi testületi ülést tartottak Farkaslyukban
Hírek
2024. máj. 6.

Születésnap, díszpolgári cím és kitüntetések. Ünnepi testületi ülést tartottak Farkaslyukban

Farkaslyuk fennállásának száztizedik, illetve önálló községgé nyilvánításának huszonötödik évfordulóját ünnepelték egy rendhagyó testületi ülésen.

Oláh Ibolya híres dalával nyitották meg a napokban megrendezett ünnepi testületi ülést Farkaslyukban. Az eseményt az Ifjúsági Ház nagytermében tartották. Pintér Zsolt, a település polgármestere köszöntötte a jelenlévőket.

„Nagy öröm számomra, hogy a mai napon az ünnepi testületi ülésen meg tudjuk ünnepelni településünk száztíz éves évfordulóját, valamint, hogy huszonöt éve lettünk önálló település, Farkaslyuk” - mondta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

A rendhagyó ülésen hagyományteremtő céllal négy kitüntetést is átadtak. Gábor Dezső, Farkaslyuk egykori polgármestere Díszpolgári kitüntető címet vehetett át.

„Mindenféleképpen az az érzés, hogy gondoltak rám, ez egy jó érzés. Mindenféleképpen örülök neki, hogy ez lesz a mai nap” - nyilatkozta Gábor Dezső, Farkaslyuk egykori polgármestere.

A „Farkaslyuk Községért” kitüntető díjat három olyan helyi lakos kapta, akik valamennyien sokat tettek a településért, a közösségért. Fürjes Miklós és Binder János bányászok, valamint Demes Ferenc László művész részesültek az elismerésben. Az eseményen részt vett Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is.

„Nagyon sok értékes embert adott ez a település az országnak. Nagyon sok értékeset. Erre legyenek büszkék, mert van miből táplálkozni” - hangsúlyozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Riz Gábor és Farkasné Koós Erzsébet aljegyző a községért végzet munkájukért egy-egy emlékplakettet vehettek át. Az ünnepségen egy perces néma csenddel emlékeztek tíz, már elhunyt képviselőtársra. A jelenlévő testületi tagok emléklapot kaptak munkájuk elismeréseként. A rendezvény állófogadással, az ünnepi torta felvágásával és kötetlen beszélgetéssel zárult.