II. Rock ’N’ Blues Night - Koncert estét tartottak a Hétvégén a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban
Szabadidő
2024. ápr. 30.

II. Rock ’N’ Blues Night - Koncert estét tartottak a Hétvégén a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Hétvégén tartották a II. Rock ’N’ Blues Night-ot. A Nagyanyám Blues-a szervezte az eseményt, amelyen több zenekar is színpadra lépett. A műfaj kedvelői megtöltötték a termet.

A tavalyi sikeren felbuzdulva a Nagyanyám Blues-a elnevezésű együttes idén is megszervezte a II. Rock ’N’ Blues Night-ot a hétvégén. Az eseménynek a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark adott otthont. A tavaszváró zenei rendezvényre sokan ellátogattak, a terem megtelt a műfaj kedvelőivel.

„A tavalyi évben eldöntöttük, hogy szeretnénk egy saját rendezésű rock és blues zenei válogatást csinálni az ózdi lakosságnak. Olyan sok rajongó jött el, illetve látogató, hogy ezt nem hagyhattuk abba, folytatni kell. Az idén megint megpróbáltuk, ha minden jól megy akkor még több látogatónk lesz és nem is fogjuk abbahagyni” - mondta Török Gergely, a Nagyanyám Blues-a énekese.

Az este folyamán először a Miskolcról érkező Kiss Csaba és Barátai zenekar állt színpadra. Kultikus külföldi és magyar blues-rock dalokkal alapozták meg a hangulatot. Közvetlenül utánuk az Északkeleti “HOBO” Blues együttes szórakoztatta az érdeklődöket. Egy korábbi albumról válogatott összeállítást vittek a közönség elé.

„Blues zene fog szólni a mai nap folyamán, akikre én kíváncsi vagyok az a Nagyanyám Blues-a és egy HOBO Tribute Band. Azért jöttem el, hogy az ózdi zenekarok sokat próbálnak, gyakorolnak ezért ellátogatunk egymás koncertjeire. Ugyan úgy, ahogy Bendzsi eljött a mi koncertünkre, nyilvánvalóan én is itt vagyok. Ennyivel is támogatjuk a zenekart, és hát nagyon jó buli lesz itt a nap folyamán” - nyilatkozta Oláh Zsolt.

A résztvevők között a húsz évesektől egészen a hetven éves korosztályig jelen voltak a koncerten. Többen elmondták, hogy rajongói a műfajnak és szinte minden helyi rendezvényen részt vesznek, ha van rá lehetőségük. A zenészek pedig amikor csak tudják, támogatják egymást. Zárásként a Nagyanyám Blues-a lépett színpadra, akik megújult műsorukkal készültek az érdeklődőknek.