Kerékpárosok lepték el Hangonyt – elstartolt a 11. Borsod MTB Series
Sport
2024. ápr. 30.

Kerékpárosok lepték el Hangonyt – elstartolt a 11. Borsod MTB Series

11. alkalommal szervezte meg a Borsod MTB Series kerékpárversenyt az Ózdi Kerékpáros Egyesület. Idén 144 nevező állt rajthoz Hangonyban.

Meredek útvonalon, az erdőben tekertek a kerékpárosok. A Borsod MTB Series nevet viselő versenyre érkeztek, amit már 11. alkalommal hívtak életre a szervezők. A megmérettetést 2014-ben álmodta meg az Ózdi Kerékpáros egyesület. Hangonyba már többször is fogadták a versenyzőket. Most 144-en álltak rajthoz.

„A mezőny azt tudom mondani, hogy nemzetközi. Felvidékről, Szlovákiából érkeztek hozzánk versenyzők szép számmal. Mintegy 15-20 fős delegáció jött, illetve a hazai legjobbak, közülük is a négyszeres olimpikon, Parti András” - emelte ki Frölich Tamás, az Ózdi Kerékpáros Egyesület elnöke.

A hangonyi volt a verseny 2. futama. Tizennyolc kategóriában lehetett indulni, amiben volt gyerek, hobbi és master is. Úgy nézett ki, hogy esős, nedves talajon kell majd gurulnia a versenyzőknek, de végül kisütött a nap és felszáradt a pálya.

„Nehéz volt a pálya, legfőképpen erőnlétileg. Ez a meleg igazából most jött be először igazából nekünk és ez szerintem nehezebbé tette a futamot, de a pálya meg tetszett, jó volt. Ide minden évben vissza szoktunk jönni, ha úgy jön ki a lépés és mindig ugyan olyan jó a pálya” - mondta Kiss Nikoletta Bettina, a Bike-Zone Gödöllő versenyzője.

A nehézségek ellenére Kiss Nikolett Bettina bizonyult a legjobbnak a felnőtt nők között. Az emelkedőkkel és lejtőkkel tűzdelt pálya fizikailag nagyon igénybe vette a kerékpárosokat, de a szép, természetközeli helyszín kárpótolta őket. A versenysorozat május 26-án folytatódik Görömbölyön.