Hangerőmű nyílt a Digitális Erőműben
Kultúra
2024. ápr. 25.

Hangerőmű nyílt a Digitális Erőműben

Új zenei klub nyitotta meg kapuit a Digitális Erőműben. A különleges helyszínen működő klub a Hangerőmű nevet kapta.

Thrash metál zene töltötte be a teret a Digitális Erőműben kialakított új zenei klubban. A Hangerőmű első fellépői az Old Remorse és az Alcoholica zenekar tagjai voltak. A szervezők a zenei klub termeit bővíteni kívánják, hogy az iskolás diákoknak lehetőséget kínáljanak a hangszerek megismeréséhez, kipróbálásához.

„Az első rendezvénye ez a Hangerőmű klubnak, amit köszönhetünk a Fórum Hungaricumnak és a Digitális Erőműnek, hogy ilyen csodálatos helyszínen rendezhetünk zenés rendezvényt. Ez egy nagyobb koncepció része, ami áll koncertekből és abból, hogy a gyerekeknek létesül majd egy úgynevezett hangszersimogató, ahol várjuk az iskolás csoportokat. A mai nap pedig a koncerté” - nyilatkozta Oláh Zsolt Béla, főszervező.

Az Old Remorse együttest követően a budapesti Alcoholica zenekar kapott lehetőséget, akik örömmel fogadták a meghívást.

„Zsolti hívott meg bennünket, hogy megnyílik ez a klub és jöjjünk segíteni megnyitni. Nagyon szívesen jöttünk, Zsolti nagyon sokszor hívott már bennünket, úgyhogy szívesen jöttünk most is” - nyilatkozta Fábri László, az Alcoholica énekese.

A nézők között leginkább a fiatalabb korosztály képviseltette magát, de az idősebbek is kíváncsiak voltak a Hangerőműben megtartott koncert hangulatára. Többen más zenekarok tagjaiként hallgatták meg az együttesek produkcióit.

„Támogassuk egymást annyival, hogy aki készül és próbál és csinál valamit, az legyen ott a másik zenekarnak a fellépésén és nézzük meg egymást. Legyen értelme ezt csinálni, mert közönség nélkül nincs értelme” - fogalmazott Garda Benjámin.

A szervezők szerint az első koncertnap remekül sikerült a Hangerőműben. A nézők pedig várják a következő időpontot, amikor újra találkozhatnak a metál zene rajongóival.