„Háború és terrorizmus a nagyvilágban” – Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ózdi Szabadegyetem vendége
Hírek
2024. ápr. 24.

„Háború és terrorizmus a nagyvilágban” – Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt az Ózdi Szabadegyetem vendége

Nógrádi György volt az Ózdi Szabadegyetem vendége. A biztonságpolitikai szakértőt az „Ultrahang” csatorna műsorvezetője kérdezte a világpolitikai folyamatokról.

Sokan foglaltak helyet az ÓMÉK-Olvasó Színháztermében. Az érdeklődők az Ózdi Szabadegyetem 2024-es első előadására érkeztek. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő már negyedszer látogatott városunkba. A beszélgetést megelőzően Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is köszöntötte a nézőket, és beszélt a szabadegyetemi alkalmak jelentőségéről, véleménye szerint fontos, hogy aki szeretne, el tudjon igazodni a világ történéseivel kapcsolatban. „Háború és terrorizmus a nagyvilágban” – ebben a témában hangoztak el kérdések és válaszok a színpadon.

„A téma aktuálisabb, mint valaha, forrong a világ és úgy gondoltam, ha első kézből akarunk pontos információkat, akkor Nógrádi Györgynél és Király Tamásnál nem tudnék most hitelesebb embereket ide hívni. Mind az iráni, mind az ukrán helyzetről fogunk beszélgetni és remélem, hogy az emberek a kérdéseikre megkapják a választ” - mondta Dancsok Tamás, az Ózdi Szabadegyetem főszervezője.

Az „Ultrahang” biztonságpolitikai csatorna állandó vendége Nógrádi György, ezért adta magát a lehetőség, hogy Ózdon is egy asztalhoz üljenek. A szakértővel Király Tamás beszélgetett a világpolitikai folyamatokról.

„Minden héten több százezren nézik meg a műsorainkat, és nagyon örülünk amikor emberek közé mehetünk, hiszen ilyenkor találkozunk a saját közönségünkkel” - nyilatkozta Király Tamás, az „Ultrahang” biztonságpolitikai csatorna szerkesztője, műsorvezetője.

Nógrádi György szerint a terrorizmus egy hosszú távú folyamat, amelyet vissza lehet szorítani, de felszámolni nem. Meggyőződése, hogy ezzel kapcsolatban néhány éven belül egy új központ fog létrejönni Délkelet-Ázsiában, vagy Fekete-Afrikában. Orosz-ukrán, izraeli és közel keleti háborús helyzet. Ezek azok a pontok, ahol a világ a legveszélyesebb időszakát éli. Az előadás során összefüggések, okok hangoztak el és a várható fejlemények is szóba kerültek.

„Macron, amikor Putyin mellett ült és a mikrofonok be voltak kapcsolva. Akkor Putyin feltett egy kérdést: Elnézést, hány atomrakétájuk van? Kettőszáz. Oroszországnak hatezer. A kettőszáz is nagyon sok, az egy is nagyon sok, de a kettőszáz és a hatezer közt, ha jól számolok harmincszoros különbség van, és ezzel nem lehet hülyéskedni, mert nem lehet a harmadik világháborút túlélni” - hangsúlyozta Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő.

Az előadást követően kötetlenebb beszélgetés zajlott, az eseményt könyvvásár és dedikálás zárta. Az „Ultrahang” YouTube csatornán a teljes műsor visszakereshető.