Csapatépítés, szakmai program, lecsófőzés. A Bölcsődék Napját ünnepelték a Katona József Úti Bölcsődében
Oktatás
2024. ápr. 23.

Csapatépítés, szakmai program, lecsófőzés. A Bölcsődék Napját ünnepelték a Katona József Úti Bölcsődében

Nevelésmentes tematikus napot tartottak a Katona József Úti Bölcsődében. A kisgyermeknevelőknek szerveztek csapatépítő és szakmai programokat, foglalkozásokat.

A kisgyermeknevelőket ünnepelték városunkban. Április 21-e a Bölcsődék Napja. 1852-ben ezen a napon nyitották meg Magyarország első bölcsődéjét Budapesten. 2010-től államilag elismert ünnepként jegyzik.

„A bölcsődei dolgozók napján minden évben igyekszünk egy kis meglepetéssel szolgálni a bölcsődei dolgozóknak. Így történt ez ebben az esztendőben is, és egy jó hangulatú beszélgetésbe csöppentünk. Úgyhogy nagyon örülünk neki, hogy ilyen jó hangulat van a bölcsődékben, hiszen rengeteg gyermek számíthat ezekre a kisgyermeknevelőkre, akik mindent megtesznek azért, hogy a hétköznapjaikban minél több tudásra szert tegyenek ezek a gyerekek. Most pedig ők pihennek egy kicsit” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Nevelésmentes tematikus napot szerveztek a bölcsődei dolgozók számára. Délelőtt a csapatépítés részeként közösen főztek lecsót és kézműves foglalkozás is tartottak.

„A bölcsődei dolgozók napján a bölcsődében dolgozó kollégákat leptük meg most polgármester úrral. Megköszönve az egész éves munkájukat, amit a gyermekeinkért tesznek, hisz tudjuk a kisded kor a legmeghatározóbb a gyermekek életében. Hálásan köszönjük, amit e kapcsán ők véghez visznek” - hangsúlyozta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A szakmai programok és tapasztalatcsere után a jeles nap egy kötetlen beszélgetéssel zárult.

„Ez egy nevelés nélküli munkanap, amely igazából rólunk szól, illetve arról, hogy kötetlenül töltsük el az időt egymással. Beszélgetéssel, szakmai továbbképzéssel, szakmai témákkal. Szakmai témákat beszélünk meg, illetve a mai napon egy kis kreatívkodással, zenével, beszélgetéssel és lecsófőzéssel telt el ez a délelőtt” - emelte ki Recskó Szandra, a Katona József Úti Bölcsőde kisgyermeknevelője.

A kisgyermeknevelők a kézműves foglalkozásokon a május 18–i alapítványi báljukra asztaldíszeket készítettek.