A Föld napja – Az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának növendékei közösen kertészkedtek
Oktatás
2024. ápr. 22.

A Föld napja – Az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának növendékei közösen kertészkedtek

Szülőkkel közösen ünnepelték a Föld napját az óvodások az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájában. A veteményeseket készítették fel az elkövetkezendő szezonra.

A Föld napja alkalmából az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájában közösen kertészkedtek a kicsik. Az óvoda életében ez is egy olyan alkalom, amikor a szülők bepillanthatnak gyermekeik mindennapjaiba. A tavaszi-nyári szezonra készítik fel a veteményes kertet. Kőtálakban, virágágyásokban és ládákban kapnak helyet a palánták és magok.

„A palánták egy részét a szülőktől kapjuk, általában minden évben nagyon támogatnak minket a szülők. Rengeteg palántát hoznak. Körülbelül 200 darabot ültetünk el vegyesen, virág, illetve zöldség palántákat, egynyári virágokat, évelő virágokat, eperpalántát, paradicsom, paprika palántát, nagyon sok félét” - emelte ki Kocsik Sándorné, az Ózdi Városi Óvodák Újváros Téri Tagóvodájának tagintézmény igazgatója.

A csoportok közösen a szülőkkel kivonultak az udvarra és elkezdték a kertészkedést. Az óvónők gyógynövény teával, gyümölcsökkel és zöldségekkel készültek a gyerekeknek. A felnőtteknek lehetőségük volt vérnyomásmérésre is.

„Mindent együtt szoktunk csinálni családilag. Jó idő van, sajnos nekünk nem kertes házunk van, de a gyerekek így is belekóstolhatnak a kerttel kapcsolatos dolgokba” - nyilatkozta Vass Tibor.

A programon az apróságok megismerhették az ültetés folyamatát és fontosságát, sokat tanulhattak a palántákról.

„Meg fognak nőni, és akkor leszedhetjük és megehetjük őket” - mondta Kovács Elizabet.

„A mai napon jó volt ez a virágültetés” - hangsúlyozta Oláh Marcell Sándor.

A felnőttek kivették a részüket a munkából, az ültetés mellett fákat metszettek, locsoltak és sepregettek. A legkisebbeket csak az egyszerűbb feladatokba vonták be. Többen játszottak és futkároztak a napsütéses időben.