Facsemetéket ültettek Szentsimonban
Hírek
2024. ápr. 19.

Facsemetéket ültettek Szentsimonban

Tíz facsemetét ültettek Szentsimonban. Többen is jelentkeztek a társadalmi munkára. A sportpályán kőrisek és juharok díszítik a fasort.

Felbuzdulva az elmúlt hetek alatt történt faültetéseken, Szentsimonban a sportpályára vártak önkénteseket a tegnapi nap folyamán. Fiatalok és idősebbek használták ki az alkalmat arra, hogy a már meglévő és korábban ültetett fasort gyarapítsák. A közösséget Vitális István koordinálta.

„A múlt heti faültetésen felbuzdulva jött az ötlet, hogy korábbi képviselői munkámat folytassam és a sportpálya mellett ültessek fákat. Megkerestem a helyi lakosokat, azonnal partnerekre találtam és több barátomnak és segítőtársamnak köszönhetően, a mai nap folyamán tíz darab kőris-, illetve juharfát fogunk elültetni” - mondta Vitális, István főszervező.

A délutáni faültetésre ellátogatott dr. Csuzda Gábor is, aki szintén kivette a részét a munkálatokból.

„Ahogyan a városban több helyszínen, így itt Szentsimonban is civil kezdeményezésnek köszönhetően a sportpályánál több fát fogunk elültetni a helyi lakossággal. Rendkívül fontosak ezek a kezdeményezések, hiszen környezetünk védelme mindannyiunk közös felelőssége” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

A fákat szakszerűen helyezték a földbe, illetve szerves trágyát is biztosítottak annak érdekében, hogy hosszú távon megmaradjon a növény. A főszervező elmondta, hogy a jövőben is bővíteni fogják az eddig elültetett facsemeték számát.