Ózdon rendezték a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sportlövészet Diákolimpia döntőjét
Sport
2024. ápr. 16.

Ózdon rendezték a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sportlövészet Diákolimpia döntőjét

A Meteor Lövész Klub lőtere adott otthon a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sportlövészet Diákolimpia döntőjének, amelyen több mint ötven diák vett részt.

Nagy volt a nyüzsgés a Bolyki főút 13. szám alatt található lőtéren, hiszen itt rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sportlövészet Diákolimpia döntőjét. A III.-IV. és V.-VI. korcsoportos tanulók közül több mint ötven versenyző érkezett a megmérettetésre, ahol fiúk és lányok is képviseltették magukat.

„Megyei diákolimpiai versenyt rendezünk most Ózdon. Mióta lőterünk van, már van erre igény megyénkben. Jelenleg mivel nekünk van a legjobb lőterünk, az általános és középiskolások megyei légfegyveres, légpisztolyos, illetve légpuskás bajnoksága folyik” - mondta Pintér László, a Meteor Lövész Klub elnöke.

A Meteor Lövész Klub lőterét 2022-ben újították fel, ez tette lehetővé, hogy ilyen és ehhez hasonló versenyeknek adjon otthont.

„Természetesen büszke ózdiként vagyok itt. Képviselőként pedig arra a munkára vagyok büszke, amit Pintér László az elmúlt években itt végzett az ózdi lövész klubban. Tudom, hogy honnan indultak el, hogyan nézett ki ez a pince, és tudom, hogy most a legkorszerűbb feltételeknek is szinte mindenben megfelel ez a lőtér” - nyilatkozta Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Minden jelentkező felkészülten várta a napot. A versenyzők elfoglalták a lőállásokat, majd Pintér László ismertette a szabályokat. A fiatalok elhelyezték a lőlapokat és fegyelmezetten, nagy odafigyeléssel elkezdődött a koncentrációt igénylő bajnokság. Fiúk és lányok egyaránt indultak a továbbjutásért.

„Igazából edzéseken jobban szoktam lőni, most kicsit izgultam. De ez is egy jó eredmény, én örülök neki” - értékelt Csépányi Zsombor Mór, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

„Sosem lőttem még ennyire rosszul, mint most, úgyhogy nem vagyok rá túlságosan büszke, és nem örülök neki” - fogalmazott Csikász Panni, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium tanulója.

Az ózdi nevezők közül két sportoló vehet rész a májusi Országos Bajnokságon, melyet Gyöngyösön rendeznek majd meg. Csépányi Zsombor Mór zárt irányzékú légpuska, 20 lövés kategóriában, Szilágyi Gábor Bence pedig légpisztoly, 20 lövés kategóriában indulhat majd. Mindkét fiatal az Újváros Téri Általános Iskola diákja.