Fejlesztés, területrendezés, városkép. Új fűnyíró traktorral bővült az Ózdi Városüzemeltető Intézmény géptára
Fejlesztés
2024. ápr. 4.

Fejlesztés, területrendezés, városkép. Új fűnyíró traktorral bővült az Ózdi Városüzemeltető Intézmény géptára

Egy tizenkét millió forintos fűnyíró traktorral bővült az Ózdi Városüzemeltető Intézmény eszköz állománya. A gép nagy segítséget jelent a zöldterületek karbantartásában.

A tavasz beköszöntével egyre több teendője akad az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szakembereinek, hiszen elkezdődtek a parkfenntartási és mezőgazdasági munkálatok. A területrendezés egyik kiemelkedő ága a zöldfelület rendezés. Ebben segít az újonnan vásárolt jármű.

„Az utóbbi években folyamatosan bővítettük az Ózdi Városüzemeltető Intézmény eszközparkját. Egy különösen fontos feladathoz is, ami az éves fűnyírást jelenti. Most egy tizenkét millió forintos traktorral sikerült bővíteni az eszközparkot, ami jelentősen hozzájárul majd ahhoz, hogy az időjárási körülményektől függetlenül karban tudják tartani a nagyobb zöldterületeket” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az éves fűnyírás általában az áprilistól októberig tartó időszakot jelenti az ÓVI dolgozói számára. Ez azonban módosulhat. Az esős-napos időjárás alaposan megnehezíti a szakemberek dolgát, hiszen a változékony idő elősegíti a gyomok gyors növekedését.

„Ebben az évben is egy ütemterv szerint kezdtük el a zöldfelület kezelést a városban. Egymillió háromszázezer négyzetméter terület az, amit kezelnünk kell. A mögöttem látható traktort újonnan szereztük be, hogy a zöldfelület kezelés menetét meg tudjuk gyorsítani. Ezzel a géppel több olyan helyen is tudunk munkálatokat végezni, ahol eddig vagy kevés volt a gépünk, vagy nem fértünk oda megfelelő terjedelemben a gépeinkkel” - emelte ki Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

Az ütemterv alapján az elsődleges területek között szerepel a Városközpont, Újváros tér és a Falu térsége. Az ÓVI munkatársai itt főleg gépekkel dolgoznak, míg a meredekebb, járművel nem megközelíthető részeken manuálisan vágják a füvet. Az újonnan beszerzett traktor jelentősen megkönnyíti a területrendezők munkáját.