Látványos kísérletek, műhelyfoglalkozás, gála. A tehetségeket ünnepelték a Vasvár Úti Általános Iskolában
Oktatás
2024. márc. 21.

Látványos kísérletek, műhelyfoglalkozás, gála. A tehetségeket ünnepelték a Vasvár Úti Általános Iskolában

14. alkalommal rendeztek tehetségnapot a Vasvár Úti Általános Iskolában. Az eseményt színes foglalkozások, látványos kísérletek tarkították. A rendezvény gálával zárult.

Nem volt dolgozatírás vagy felelés ma a Vasvár Úti Általános Iskolában. Ennek az az oka, hogy tanítás nélküli tematikus napot szerveztek az intézmény pedagógusai. A kisdiákok körében nagy népszerűségnek örvendő tehetségnapot már 14. alkalommal rendezték meg az iskolában. Az idei esemény egy világnaphoz kötődik.

„A tanulóink különböző műhelyfoglalkozásokon vesznek részt a délelőtt folyamán. Ezek a műhelyfoglalkozások tematikus jellegűek, ami azt jelenti, hogy a víz, mint témakör minden egyes foglalkozáson megjelenik, hiszen közeleg, ugye március 22-én a víz világnapja. Így építettük fel a mai napot” - mondta Hák Sándor, a Vasvár Úti Általános Iskola igazgatója.

Reggel látványos fizika bemutatót tartott a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium matematika-fizika szakos pedagógusa, Adorján-Bóta Judit az aulában. Az izgalmas kísérletek után hat különböző műhelyfoglalkozáson vehettek részt a tanulók. A fiatalok megnézhettek egy kiállítást, ami az idei pályázatok nyerteseinek munkáiból áll. A robotika világába is betekinthettek a diákok.

„Ökoiskolaként fontosnak tartjuk, hogy a fenntarthatóságot hangsúlyozzuk és ezek köré szerveződtek a programjaink. Meghirdettük a vízimalom elkészítésének a pályázatát. Nagyon ötletes, kreatív makettek készültek, amelyeket a mai nap folyamán díjazunk” - nyilatkozta Balog Ágnes, a Vasvár Úti Általános Iskola tehetségkoordinátora.

A tematikus napon a tanárok részt vettek a Pedagógus szerepek a tehetséggondozásban című interaktív foglalkozáson, amit Tóthné Lechner Katalin vezető szaktanácsadó koordinált. A program egy színvonalas gálaműsorral zárult, amely nagy sikert aratott az érdeklődők körében.

„Nagyon fontosnak tartom az ilyen alkalmakat, amikor megmutathatják az iskola tanulói, hogy milyen tehetséggel rendelkeznek és hogy mik azok a területek, amiben kimagaslóak az iskolán belül. Én azt gondolom, hogy ezek az alkalmak a többieket is arra sarkallhatják, hogy ők is még többet tegyenek azért, hogy kiemelkedőek legyenek, amit nem kell szerintem ragozni, hogy a további életükben miért fontos, hogy ha mindent beletesznek abba, hogy a tehetségüket tovább fejlesszék. Én gratulálok mindenkinek, aki a mai napon itt részt vett. Bízok benne, hogy még nagyon sokan lesznek a jövőben is” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tanulók előadták a Hófehérke című angol-magyar színdarabot. A fellépők között szerepelt az iskola énekkara és színjátszó köre, valamint angol és magyar nyelvű verseket is hallhatott a nagyérdemű.