Hulladéktárolók, mobil toalett, parkolóhely biztosítás. Rendeződik a helyzet az ózdi Plazmatikum környékén
Fejlesztés
2024. márc. 18.

Hulladéktárolók, mobil toalett, parkolóhely biztosítás. Rendeződik a helyzet az ózdi Plazmatikum környékén

Rendeződni látszik a helyzet a Plazmatikum környékén. A területre új szemeteseket és mobilvécét helyeztek ki, valamint a parkolóhelyek fenntartására is találtak megoldást.

A szemetelés visszatérő probléma a Plazmatikum környékén. A városvezetéshez már több bejelentés is érkezett ezzel kapcsolatban az elmúlt időszakban. A lakosság nehezményezte, hogy sokan eldobálják az utcán az üres petpalackokat és csokipapírokat, valamint többen nyilvános toalettnek használják a közeli épületek falait. A nagy forgalom miatt pedig a közelben lakók sokszor nem tudnak leparkolni. Most megoldódni látszik a helyzet.

„A Plazmatikum a városüzemeltető intézménnyel egy megállapodást kötött annak kapcsán, hogy a Plazmatikumtól a város felé vezető szakaszon a szemetet összeszedjék délelőtt és délutáni órákban, tehát naponta kétszer. Több szeméttároló edény is kihelyezésre került már ezen a területen, kisebb-nagyobb sikerrel használják az erre közlekedők” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

A városvezetés igyekezett gyorsan és hatékonyan reagálni a megkeresésekre, amelynek eredményeként elkezdődött a terület megújítása.

„A Plazmatikum vezetőségével egyeztettünk és azt kértük tőlük, hogy helyezzenek ki mobil toalettet, ami meg is történt. Mi pedig a szükséges kerítést felépítettük hozzá, hogy odatereljük az embereket ehhez a vécéhez. Más olyan intézkedéseket is tettünk, aminek következtében bízunk abban, hogy rendeződik most már a helyzet, hiszen minden adott a megfelelő szeméttároláshoz, a székelési, vizelési dolgok elvégzéséhez. A lakosság kérte, hogy a parkolóban biztosítsunk a számukra helyet, hogy meg tudjanak állni, amikor hazajönnek, a vendégek miatt ne máshol kelljen parkolniuk. Ezt is teljesítettük a lakosság érdekében” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A környék lakói pozitívan fogadták a fejlesztést. A parkolóhelyek kérdése megoldódott és egyre többen használják a kihelyezett toalettet is.

„Javult, már nem jönnek oda az ajtóba, azért csak itt van ez is, inkább oda mennek. Szerintem javult” - nyilatkozta Papp Ferencné.

Az új hulladéktárolók kihelyezése és a napi kétszeri szemétszedés azt a célt szolgálja, hogy a város ezen része is rendezettebb képet mutasson, azonban a lakosság felelőssége is, hogy a környék tiszta maradjon.