Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában
Oktatás
2024. márc. 12.

Nyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában

Nyílt napot szerveztek a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Az eseményre a jövőbeli első osztályosok szüleit várták. Három interaktív, játékos tanítási órán vettek részt a vendégek.

Közös imával indították a hittan órát a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában a gyerekek. A mai tanítási nap nem volt szokványos, hiszen nyílt napot rendeztek. A jelenlegi elsősök, valamint a leendő iskolások szülei és óvónők látogattak el az intézménybe délelőtt. A látogatók átfogó képet kaptak az iskola mindennapjairól. A vendégek négy osztályterembe ülhettek be, ahol három órán keresztül követhették végig a foglalkozásokat. A diákoknak játékos, mesés formában adták át a tananyagot a pedagógusok.

„Biztató, úgy látom, hogy sok jelenleg idejáró gyermeknek az édesanyja, illetve többségében anyukák jöttek el hozzánk. Jövendőbeli elsősök szüleit is várjuk, eljöttek az óvónénik, a Van Helyed Stúdiótól, illetve a Magyar Református Szeretet Szolgálattól is az ott dolgozók, akik a tanodában a mi gyerekeinkkel foglalkoznak délutánonként. Meglátásom szerint sokkal többen eljöttek, mint a tavalyi évben” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Matematika, ének-zene, hittan, magyar irodalom és nyelvtan óra volt ma porondon. Számtan órán nagyon szorgosan, figyelmesen jelentkeztek és oldották meg a feladatokat az apróságok. Többen a digitális táblához is kimentek a megoldással.

„Nagyon jó az iskola, több iskolát is megnéztünk, ezenkívül még a Bolyky Tamás Általános Iskola tetszett nekünk, de végül is ez mellett döntöttünk, mert körzetileg ide tartozunk. Nagyon megtetszett nekünk, ahogyan a tanárok tanítanak, most így a nyílt napon ügyesen bemutatják hogyan tanítják a kisgyerekeket” - nyilatkozta Váradi Csaba.

A beiratkozás április 18-tól 19-ig tart. Ide a vonzáskörzetben található két óvodából várják a jelentkezőket leginkább. Számukra játékos foglakozást is szerveznek majd az intézményben. Így szeretnék becsalogatni jövendőbeli diákjaikat. Várhatóan két osztályt indítanak szeptemberben, ebből az egyik biztosan zene tagozatos lesz. Létszámtól függően akár több csoporttal is elkezdődhet a tanév. Márciusban egyébként a város számos oktatási intézményében tartanak nyílt napot, ezzel is megkönnyítve a szülőknek és gyermekeiknek a választást.