Neutrik – 2024 a hatékonyság éve
Fejlesztés
2024. márc. 11.

Neutrik – 2024 a hatékonyság éve

Jól halad a felújítás és nagy erőkkel zajlik a gyártás a Neutrik Hungary Kft. ózdi üzemében. Öltözők, mosdók, irodahelyiségek, gyártócsarnokok újultak meg.

Nagy erőkkel zajlik a termelés a Neutrik ózdi üzemében. Az elmúlt időszakban termékpalettájuk jelentősen bővült. Mára közel ezer típust gyártanak. Céljuk, hogy észszerű megoldásokkal, minél gazdaságosabban tudjanak csatlakozókat, kábeleket előállítani a vevői igényekhez igazodva. A veszteséget a saját maguk által létrehozott rendszer segítségével igyekeznek a legkisebbre csökkenteni.

„Két szlogent adtunk ennek az évnek, az egyik a hatékonyság éve, tehát itt vannak a gyártósorok, működnek. De még hatékonyabban hogyan lehetne működtetni? Van egy rendszerünk, amivel bevonjuk ebbe a dolgozókat. A másik pedig a kábel éve, mert egy teljesen új termék érkezett. Már át is adtuk az első gyártósort körülbelül három hete, sőt múlt héten szállítottunk közel huszonkétezer darab kábelt az USA-ba” - mondta Marton Zsolt, a Neutrik Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A liechtensteini székhelyű cégvezetés a teljes telephely felújítását, modernizálását tűzte ki célul. A korszerűsítést azonban úgy kell megvalósítaniuk, hogy közben a gyártósorokon folyamatosan zajlik a termelés. A projektet három fázisra osztották. Az egyes ütemben a főépületben megújult a gyártócsarnok, a földszinten öltözőket építettek ki, a másodikban pedig a recepciót és az irodateret alakították ki.

„Ami még kihívás volt, hogy ezek az épületek különböző korúak, tehát van közöttük, ami több mint 30 éves, van ami még régebbi. Ezeken különböző átalakításokat végeztek. A műszaki tartalom megvalósítása olyan szintű beavatkozást igényelt, hogy adott esetben még a meglévő födémeket is meg kellett bontani, aljzatokat, víz- és csatornahálózatot kiépíteni, tehát egészen az épületnek a tartó szerkezetéig vissza kellett bontani bizonyos helyeken” - nyilatkozta Kósa Zoltán, projektvezető.

Marton Zsolt ügyvezető igazgató az Ózdi Városi Televízió ma esti Háttér című műsorában nemcsak a termelésről, átépítésről oszt meg információkat, hanem számos más téma is szóba került. Bukovinszky Zsolttal beszéltek a Neutrik Hungary Kft. társadalmi szerepvállalásáról, de szó volt arról is hogyan és miért támogatják helyi szinten az oktatást, vagy a kultúrát. Ózdon hosszútávra terveznek, és idővel tovább szeretnék bővíteni munkavállalóik létszámát.