Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot – A férfiak ilyenkor virággal, csokoládéval kedveskednek a nőknek
Hírek
2024. márc. 8.

Március 8-án ünnepeljük a nemzetközi nőnapot – A férfiak ilyenkor virággal, csokoládéval kedveskednek a nőknek

Ma ünnepeljük a nemzetközi nőnapot. A férfiak csokoládéval, valamint virággal kedveskednek a hölgyeknek. Idén is ezek bizonyultak a legnépszerűbb meglepetésnek.

A bejárati ajtó fölé szerelt csengőtől volt hangos ma az egyik virágüzlet. A vásárlók egymásnak adták a kilincset, olyan sokan érkeztek. Szebbnél szebb virágok és különleges kreációk várták a férfiakat.

„Minden nőnapkor szoktam venni a feleségemnek virágot, meg csak úgy meglepem” - nyilatkozta Lukács Ferenc.

Az egyébként is széles kínálatot még vágott, illetve cserepes növények is színesítették. A repertoárban a klasszikusnak számító rózsafélék, orchideák és a tulipánok is megtalálhatóak, de idén nagyobb hangsúlyt kaptak a tavaszi növények. A virágkereskedők előre felkészültek a nőnapi rohamra.

„Borzasztó nagy forgalom van ma. Nagyon elvagyunk fáradva. Most a vágott virágot úgy látom, hogy jobban keresik, nem győzzük a csokrokat kötni hála istennek. Nagyon kedvelik a tavaszi virágokat, ha cserepes virágról van szó, akkor is a tavaszi hagymás virágokat keresik leginkább” - emelte ki Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt tulajdonosa.

Előre összeállított csokrok és kisebb cserepes növények is sorakoztak a polcokon és a földön. Többen ezek közül választottak egy szimpatikusat. Vannak, akik a virág mellett csokoládéval is kedveskednek a nőknek.

„Édességgel, illetve virággal fogok kedveskedni nekik, gyakorlatilag ennyi. Készülni nem nagyon készültem rá, ez most fog megtörténni” - mondta Kovács Attila.

A nőnap eredetileg a női munkásokért és szavazati jogaikért vívott küzdelem emlékére alakult ki. Először az 1900-as évek elején ünnepelték, azóta jelentése megváltozott. Egyre inkább hangsúlyt kap a nők, valamint a családon belüli erőszak és diszkrimináció elleni küzdelem.