Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-Olvasóban
Kultúra
2024. márc. 8.

Zene nélkül mit érek én... – Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncert Ózdon az ÓMÉK-Olvasóban

Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékkoncertet tartottak az ÓMÉK-Olvasóban. Szulák Andrea és Mujahid Zoltán előadásában csendültek fel a magyar könnyűzene ikonikus dalai.

A Zene nélkül mit érek én... című emlékkoncerten Cserháti Zsuzsa és Máté Péter dalait Szulák Andrea és Mujahid Zoltán előadásában hallhatta a közönség. A művésznő évekig jó barátságot ápolt Cserháti Zsuzsával. A mostani koncerten pedig olyan dalok is felcsendültek, melyeket korábban nem énekelt máshol.

„Én nagyon sokáig ódzkodtam attól, hogy az ő nagy visszatérése utáni sikereit kölcsönvegyem, de ahogy mentek az évek, ez a dolog egyre inkább csendesült bennem. És ahogy látom, hogy nagyon sokan dolgozzák fel az ő dalait, én azt gondolom, hogy a mi kettőnk közötti kapcsolat ezt most már lassan megengedi, de igazándiból ezeket a dalokat én most ezen a turnén éneklem először” - nyilatkozta Szulák Andrea, Máté Péter-díjas énekesnő, színésznő.

A Gonda Music Band öt tagból álló zenekara foglalta el a színpadot, akik a New York, New York című számot játszották el. Majd Szulák Andrea lépett elő a függönyök mögül, megtöltve hangjával a Színháztermet.

Mujahid Zoltán elmondta, hogy Máté Péter dalain nőtt fel, így örömmel fogadta a felkérést az emlékkoncertre. Volt azonban olyan kihívás, amivel meg kellett küzdenie a felkészülés során.

„A hangterjedelem Máté Péter dalainál azért elég magas, de én azt gondolom, hogy sokkal fontosabb az, hogy egy dal mondanivalóját az ember átélje. Belevinni azt az egyszerűséget és azt az érzést a színpadon, mondjuk egy szerelmes dal esetében, amit annak idején Máté Péter, mint maga a szerző és előadó is érezhetett. Szerintem ez nagyon nagy kihívás, és ehhez viszont érni kell nagyon sokat. Azt gondolom, hogy most már így a negyvenen túl értettem meg a daloknak a lényegét, attól függetlenül, hogy korábban is énekeltem, csak már máshogy állok hozzá és jobban át tudom őket élni” - emelte ki Mujahid Zoltán, énekes.

A körülbelül másfél órás koncert folyamán a közönség többször is vastapssal díjazta az előadást. Szulák Andrea és Mujahid Zoltán méltó módon állított emléket a magyar könnyűzene két ikonikus alakjának.