A hölgyeket köszöntötték az Ózdi Szívbetegek Egyesületének férfi tagjai a Civil Házban
Közösség
2024. márc. 6.

A hölgyeket köszöntötték az Ózdi Szívbetegek Egyesületének férfi tagjai a Civil Házban

Az éves taggyűlést követően köszöntötték a nőket az Ózdi Szívbetegek Egyesületének férfi tagjai a Civil Házban. Dalcsokorral és bonbonnal kedveskedtek a közelgő nőnap alkalmából.

Az Ózdi Szívbetegek Egyesületének szinte összes tagja helyet foglalt a Civil Ház nagytermében az éves taggyűlésen. A civil szervezetek számára minden évben előírás, hogy egy közgyűlésen tájékoztassák a tagokat a klub mindennapi problémáiról, jövőbeli terveiről és pénzügyi helyzetéről. Már hagyománnyá vált, hogy a kötelező megbeszélést követően meglepetéssel készülnek a hölgyeknek nőnap alkalmából.

„Az a pár fiú, mert kevés férfi tagunk van, egy kis műsorral és ajándékkal köszöntik a kedves hölgyeket. Mi, a szív klub vezetősége szoktunk készíteni általában szendvicseket, ezzel köszönjük meg nekik, hogy egész évben velünk voltak” - mondta Levora Sándorné, az Ózdi Szívbetegek Egyesületének elnöke.

A közgyűlést követően közösen énekelték el felállva a Nyugdíjasok dalát. Majd a hölgyek helyet foglaltak a szépen megterített asztaloknál. Itt hallgatták végig az ünnepi dalcsokrot, amit a klub férfi tagjai szívvel-lélekkel adtak elő a nőknek.

A nemzetközi nőnapot hivatalosan március nyolcadikán tartják. Magyarországon 1913-tól ünneplik. A munkásmozgalmi eredetű demonstratív nap mára már elvesztette egykori hangulatát, azonban a férfiak minden évben ajándékkal lepik meg a hölgyeket. Fontosságát pedig nem lehet megkérdőjelezni.

„Miért fontosak a nők? Azt hiszem, hogy a versből is kitűnt. Végső soron ők, a nők azok, akik gondoskodnak a családról, a gyerekekről, az emberekről. Tehát ők ezt tiszta szívvel, lélekkel megteszik, akkor meg nekünk kötelességünk, hogy adjunk meg számukra minden lehetőséget, hogy tudjanak élni azokkal a gondolatokkal, cselekedetekkel, amit ők jónak gondolnak” - fogalmazott Pető István.

A dalok mellett egy doboz bonbonnal is kedveskedtek a klub nő tagjainak. A kellemes délután zárásaként a klub vezetősége szendvicsekkel kedveskedett a résztvevőknek, amit jókedvű beszélgetések között fogyasztottak el.