Viola és Paula
Kultúra
2021. okt. 18.

Viola és Paula

Egy keserédes komédia története bontakozott ki az Olvasó Színháztermében péntek este. Az Összezárva című két felvonásos darab jeleneteiben Oszvald Marika és Fodor Zsóka játékát élvezhette a közönség.

Egy ma is igen aktuális történet jelenetei keltek életre az Olvasó színpadánAz Összezárva című darab Csík Csaba és Csontos Orsolya tollából született. A szerzőket az elmúlt időszak nehézségei ihlették meg, amely mindenki számára egy teljesen új és ismeretlen helyzetet teremtett. A premiert júliusban tartották a gödöllői Művészetek Házában. A darab két főszereplője Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Fodor Zsóka volt.

„Gondoltam Oszvald Marika szereplésére, és mivel ő jött Ózdra, szeretnénk őt megnézni, hogy a prózában, hogy fog szerepelni. A táncos szerepeit ismerjük, de a prózait még nem nagyon” - mondta Lőwné Újpál Edit.

Violát a nyugdíjas otthonba vonuló idősödő ápolónőt Oszvald Marika játssza, aki a történet szerint hátralévő éveit szeretné nyugalomban és békében tölteni. Beköltözve azonban azzal szembesül, hogy szobáját egy furcsa és barátságtalan matrónával, Paulával kell megosztania. A jelenetekben rövid időre a darab producere, Mádi Piroska is feltűnik a színpadon.

„Ez a darab kétszemélyes, mint mindenki tudja. Én a Paula nevű, alkatomtól teljesen idegen figurát játszom. Marikára jobban ráillik. Ezt a történetet tulajdonképpen ránk írták. Nagyon komoly, de időnként az élet derűjét is megvillantó darab. Nagyon érdekes, szép” - nyilatkozta Fodor Zsóka, színművész.

Az összezártság számos komikus helyzetet teremtett, de a jelenetekben sok olyan érzelem is megmutatkozott, amelyet az utóbbi időszakban talán mi is gyakran átélhettünk.

„Az emberek nagyon sokszor bántják egymást, rosszat tesznek, keresztbe tesznek egymásnak. Ebben a darabban végül kiderül az, hogy egymásra utaltság van, tehát az emberek valamilyen formában akkor is összetartoznak” - emelte ki Oszvald Marika, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, operetténekes.

A két színésznő jelenleg is számos darabban szerepel. Oszvald Marika a Hegedűs a háztetőn című musical bemutatójára készül, amelyet az Operettszínházban láthat majd a közönség. Ezen kívül a Marica grófnőben és a János vitézben is megcsodálhatjuk játékát. Fodor Zsóka pedig hét városban, összesen öt különböző darabban lépett fel az elmúlt időszakban, de több műsorral is járja az országot. Az Olvasóban lezajlott eseményről bővebb összefoglalót kedden, Kaleidoszkóp című magazinunkban láthatnak.