Megválasztották az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. új ügyvezetőjét – Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület
Önkormányzat
2024. márc. 4.

Megválasztották az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. új ügyvezetőjét – Rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület

Varga Roland követi Halász Sándort az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. élén. Hét napirend került terítékre ma délelőtt a képviselő-testület rendkívüli ülésén.

Ma délelőtt tíz órakor kezdődött a rendkívüli testületi ülés a Városháza nagy tanácstermében tizenhárom képviselő részvételével, ketten nem jelentek meg. Elsőként egy, az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanhoz kapcsolódó határozatmódosítás került előtérbe. A második napirendi pontban az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. került középpontba, ugyanis Halász Sándor ügyvezető március 31-i hatállyal lemondott posztjáról. Őt áprilistól egy olyan fiatalember váltja, aki öt éve kapcsolódott be az ózdi távhő munkájába.

„2019-ben kerültem Ózdra a távhőhöz, mint informatikus. Azt szeretném most megjegyezni, hogy engem soha, sehol ekkora szeretettel és nyitottsággal nem fogadtak, mint itt” - mondta Varga Roland, az Ózdi Távhő Kft. informatikusa, szolgáltatási üzemvezető helyettese.

Az ügyvezetőjelölt a rövid bemutatkozást követően megköszönte Halász Sándornak az eddigi támogatást és beszélt a tervezett fejlesztésekről.

„Jövőbeni terveim közt szerepel mindenekelőtt a stabil üzemvitel. Az idei évi fejlesztéseket is ennek tükrében céloztuk meg. Szolgáltatói hőközpontokat fogunk szétválasztani az idei évben, új hőközpontokat fogunk kiépíteni. Vezetékrendszereinket újítani fogjuk szigetelés tekintetében, valamint a fűtőműben az automatizált rendszerünket is fel fogjuk újítani” - tette hozzá Varga Roland, az Ózdi Távhő Kft. informatikusa, szolgáltatási üzemvezető helyettese.

A képviselők a Vasvár Úti Általános Iskola felújításához benyújtott pályázatról is értekeztek.

„Városunkban az elmúlt időszakban már több általános és középiskola is megújult pályázati lehetőségeknek köszönhetően. Most a Vasvár Úti Általános Iskolán van a sor. A Kazincbarcikai Tankerületi Központ fog pályázatot benyújtani a felújítására. Nekünk, mint tulajdonosnak, tulajdonosi hozzájárulást kellett ehhez adni, és nagyon nagy örömmel tettük ezt, hiszen várjuk, hogy a városunk legnagyobb létszámmal rendelkező általános iskolája is megújulhasson” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tender összege négyszáz millió forint. A pályázati pénzből többek között felújítanák az intézmény tetőszerkezetét, korszerűsítenék a fűtést és renoválnák a folyosókat. A tervezés jelenleg folyamatban van. A következőkben a Kazincbarcikai Tankerületi Központ által kezdeményezett intézmény átszervezésekre és a polgármester 2024. évi szabadságának ütemezésére szavaztak igennel. Az utolsó nyílt napirendi pontban három szervezet támogatásáról döntöttek a képviselők. Az Ózdi Állat- és Környezetvédelmi Alapítvány egy állatmenhelyet szeretne létrehozni, ehhez 1.500 000 forinttal járult hozzá az önkormányzat. A Tégy jót a fogyatékkal élőkért Alapítványt 150.000 forinttal támogatja Janiczak Dávid, míg az Ózdi Rászorulókért Alapítvány működéséhez 170.000 forintot biztosít. Váradi József területi képviselő további 30.000 forinttal segíti ez utóbbi szervezet munkáját. A javaslatok mindegyikét egyhangú igennel fogadták el a tagok. Egy kötelezési eljárással kapcsolatos fellebbezés elbírálásáról pedig zárt ajtók mögött döntöttek.