Városi Sportgála 2024.
Város
2024. márc. 4.

Városi Sportgála 2024.

Tizenkét kategóriában díjazták Ózd város legjobb sportolóit a 2024-es Városi Sportgálán. A ceremónián a 2023-as eredmények alapján tüntették ki az arra érdemes helyieket.

Szaka Attila és Tóth Hanna Dóra, az ÓMI Zenés Színház tagjai az Abigél musical Tiszta jellem című dalával nyitották meg az ide sportgálát. A megjelentek egy rövid videót is láthattak a 2023-as évről, amely bemutatta, mennyire színes Ózd sportélete, majd Zsuponyó Anett alpolgármester mondta el köszöntő beszédét.

„Örömteli számomra, hogy a városban továbbra is mennyire széles a sportolási lehetőségek száma – beszéljünk akár szabadidő, akár versenysportról. Lehet úszni, futni, kerékpározni, súlyt emelni, tornázni, atletizálni, teniszezni, futballozni, kézilabdázni. A sor pedig ezzel biztos nem teljes” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester.

Ezt követően a díjak átadása következett, idén tizenkét kategóriában. Minden egyesületnek lehetősége volt elküldeni jelöltjei listáját. A kuratórium tagjai elé így sok név került. Elsőként az Ózd Város Eredményes Utánpótlás sportolója díjat vehette át Csépányi Zsombor sportlövész és Homai Tamás Patrik ökölvívó.

„Nagyon örülök, hogy két serleget is kaphattam, de fő cél az, hogy még jobb legyek” - hangsúlyozta Homai Tamás Patrik, ökölvívó.

A város eredményes felnőtt sportolója Ádám Alexander triatlon versenyző lett, a csapatoknak járó díjat pedig az Ózdi Apáczai Csere János Általános Iskola leány labdarúgó csapata zsebelte be. A sportolók sikereihez az edzők is hozzájárulnak. Ebben a kategóriában Pintér László vehette át a serleget, aki már negyvenöt éve foglalkozik sportlövészettel, idén pedig országos senior bajnok lett. A jó tanuló-jó sportoló általános iskolás tanulónak járó díjat most Galambosi Bence, a Bolyky Tamás Általános Iskola diákja kapta. Középiskolások közül pedig már nem először Molnár Noémi, a SZIKSZI tanulója állhatott fel a színpadra.

A Dance Square SE négy táncosa is készült egy rövid produkcióval a gálára. Előadásuk után a közönségdíjasok vették át serlegeiket. Homai Tamás Patrikot, Ádám Alexandert és Sass Tamást ismerték el ilyen formában a szavazatok alapján. Ózd Város Sportjáért díjban részesült Vanczák Attila, aki hosszú évek óta, számtalan területen járult hozzá a városi sportélethez. Távollétében az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület egykori és egyben tiszteletbeli elnöke, Kormos József vette át az ereklyét. A Média díj jelentőségét Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője foglalta össze, majd a díjazottról egy rövid összeállítást is levetítettek. Idén Seres Róbert MMA harcművészre esett a választás. Távollétében édesapja vette át kitüntetését. Ózd Város Különdíját pedig Tóth Alexandra, az Ózdi Teknőc Diák-és Szabadidősport Egyesület futója kapta, aki kiemelkedő sportteljesítménye mellett igyekszik felhívni a figyelmet a mozgás fontosságára és átadni másoknak a futás szeretetét. Az esemény végén Janiczak Dávid polgármester szólt a megjelentekhez.

„Évről-évre láthatjuk itt, a díjátadó gálán, hogy mindig más-más sportágban és ágazatban születnek olyan kimagasló eredmények, amik városi szinten, regionális szinten, országos vagy akár nemzetközi szinten kimagaslóak. Rengeteg ember és intézmény összehangolt munkája szükséges ehhez, és ezért nagyon sokan mindent meg is tesznek hiszen hivatásuknak tekintik a sportban való részvételt, nem csak munkájuknak” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Az átadók után egy közös képet is készítettek a díjazottak. Az esemény állófogadással zárult.