Sípszó, gólhelyzet, gyerekzsivaj. Tavaszváró labdarúgó bajnokságot rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában
Sport
2024. febr. 29.

Sípszó, gólhelyzet, gyerekzsivaj. Tavaszváró labdarúgó bajnokságot rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában

Fedett pályás focibajnokságot rendeztek az Újváros Téri Általános Iskolában. A tavaszváró eseményt hagyományteremtő céllal szervezték, öt iskola és közel 60 diák részvételével.

Az Újváros Téri Általános Iskolában nagy hagyománya van a labdarúgásnak. Az intézmény fiatal focistái közül sokan játszanak a Sajóvölgye színeiben, illetve a Bozsik Intézményi Program keretén belül többen járnak edzésre Koleszár Gáborhoz.

„Testnevelő kollégáinkkal gondolkodtunk azon, hogy az őszi és a tavaszi sportversenyek, diákolimpiai versenyek között is kellene lehetőséget biztosítani a diákok számára a versenyzésre. Tavaly jött először az ötlet, hogy rendezzünk akkor alsó tagozatosoknak fedett pályás atlétika versenyt, amit idén már másodszor rendeztünk sikerrel. Ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, hogy labdarúgásban is a harmadik korcsoportosoknak egy futsal kupát rendezünk, Tavaszköszöntő Kupa néven” - mondta Koleszár Gábor, szervező.

A hiánypótló sportrendezvényen öt intézmény diákjai vettek részt. A házigazda csapatán túl a Bolyky Tamás, a II. János Pál Katolikus, a Szent György Katolikus és a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai versenyeztek egymással. A rövid köszöntőt követően megkezdődtek a mérkőzések. A fiatal sportolók lelkesen rúgták a bőrt, a pálya széléről hangosan szurkoltak a diáktársak.

„Nagyon jól érzem magam és örömmel készültünk, mert ősszel is jól teljesítettünk és most is nagy önbizalommal állunk ehhez a sportrendezvényhez” - nyilatkozta Spisák Balázs, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

A bajnokság kora délután ért véget. Minden csapat igen ügyesen játszott. Fantasztikus gólok, izgalmas helyzetek, ügyes védések tarkították a mérkőzéseket. A Tavaszváró futsal kupa győztese az Újváros Téri Általános Iskola lett. Második helyen a Szent György Katolikus Általános Iskola csapata végzett. A Bolyky Tamás Általános Iskola diákjai állhattak a dobogó harmadik fokára.