Kupakgyűjtés, ami segít egy hajdúböszörményi családon
Hírek
2024. febr. 23.

Kupakgyűjtés, ami segít egy hajdúböszörményi családon

Több zsák műanyag kupakot ajánlott fel Zsuponyó Anett alpolgármester egy Hajdúböszörményi család részére. A befolyt összeget beteg kislányuk kezelésére fordítják majd.

Szorgosan pakolják Kungler László és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai a zsákokat az utánfutóra. Mindben műanyag kupak található. Ez a mennyiség körülbelül másfél év alatt gyűlt össze. A Városközpontban négy évvel ezelőtt kihelyezett szív alakú tároló segítségével sikerült felhalmozni ennyit. A kezdeményezés Zsuponyó Anett, alpolgármester nevéhez köthető. A lehetőség népszerű az ózdiak körében, hiszen így a városlakók is hozzájárulhatnak valamilyen formában a beteg gyerekek támogatásához. A terület képviselője azon dolgozott, hogy olyan családhoz kerüljenek a színes műanyag kupakok, ahol tényleg rá vannak szorulva. Törekvése célba ért, ugyanis ma reggel messziről érkezett egy édesapa, aki elviszi a rakományt.

„2020. február 14-én helyeztük ki a város központjába a szív alakú kupakgyűjtőt. Nagyon sok kupak gyűlt már azóta össze a város lakosságának köszönhetően. Most Hajdúböszörményből fog érkezni egy család, aki az 5 éves kislányuknak fogja elvinni a kupakokat, és a gyógykezelésére fogják fordítani az összeget. Ez a kislány Rett-szindrómába szenved, ami a központi idegrendszer működési zavara, sajnos ez gyógyíthatatlan” - mondta Zsuponyó Anett, alpolgármester, területi képviselő.

Az édesapa nagy utat tett meg, egészen Hajdúböszörményből érkezett városunkba a kupakokért. Kislányával rengeteget kell foglalkozni, heti több alkalommal járnak kezelésekre Solymárra, valamint Budapestre.

„Négy lány gyermekünk van, ebből a legkisebb Meike, ő most nyáron lesz 5 éves és Rett-szindrómában, egy gyógyíthatatlan betegségben szenved. Folyamatos fejlesztésre van szüksége, hogy az izmai ne tapadjanak le, ne sorvadjanak el, ne menjen rá légző, nyelő izomra, mert akkor még nagyobb probléma lesz. Meike jelen pillanatban egy 6 hónapos baba szintjén van, ami azt jelenti, hogy hasról-hátra és vissza tud fordulni” - nyilatkozta Kungler László.

A család nagyon hálás a felajánlásért. Szükségük van rá, hiszen Meikének egy havi fejlesztő kezelése több százezer forintba is kerülhet. Sok teli zsák került a platóra, az ezért kapott összeg a kislány körülbelül egy heti terápiás kezelését fedezi. Meike sorsát, a közösségi médiában bárki nyomon követheti. A család folyamatosan dokumentálja állapotát a Meike Szebb Jövője oldalon.