Gasztrokultúrális estet rendeztek a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban
Kultúra
2024. febr. 21.

Gasztrokultúrális estet rendeztek a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban

Gasztrokultúrális estet tartottak a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A rendezvényen Pohner Ádámmal beszélgetett az intézményvezető. Az esemény filmvetítéssel zárult.

Sokan gyűltek össze a gasztroest keretében a Nemzeti Filmtörténeti Élményparkban. A program meghívott előadója ugyanis Pohner Ádám séf volt, aki dr. Ádám Eszterrel beszélgetett életútjáról, a mályinkai Iszkorról, annak megnyitásáról, üzemeltetéséről. A vendégek sok érdekességet megtudhattak a fiatal szakácstehetségről, akinek különleges kapcsolata van a konyhaművészettel.

„Törekszünk arra, hogy egy jelenséget mutassunk, aki így önmagában hiteles, őszinte, tiszta üzenetet hordoz. Azt gondolom, hogy Pohner Ádámot és történetét a mai este során vendégeink megismerhetik. Egy rendkívül különleges személy, aki mindannyiunk számára hordoz üzenetet, egy bátor hang” - mondta dr. Ádám Eszter, a Nemzeti Filmtörténeti Élménypark intézményvezetője.

A mindössze 25 éves tehetség középiskolás évei alatt szerette meg a főzést, amikor még egyszerű ételek elkészítésével próbálkozott. Egy jól sikerült paprikás krumpli megfőzését követően kötelezte el magát a szakma mellett.

„Beszippantott egy világ, elkezdtem utána folyamatosan recepteket bújni, mit tudnék megfőzni otthon, mi az amit meg tudnék csinálni. Ez szépen fokozódott, fokozódott, egészen addig amíg érettségi után már úgy voltam, hogy én elsőre nem egyetemre akarok menni, hanem szakács iskolába, és ezt így is lett” - nyilatkozta Pohner Ádám, séf.

Ádám végül megvalósította álmát, több helyen is tanult Európában ösztöndíjjal, illetve Budapesten és több vidéki neves étteremben is dolgozott. Ezeknek köszönhetően rengeteg tapasztalattal a háta mögött, 2022 őszén nyitották meg saját éttermüket az Iszkort, ahol helyi termelőktől szerzik be az alapanyagokat a minőség érdekében. Az est filmvetítéssel zárult. A szenvedély íze című alkotást tekinthették meg a résztvevők, amely egy kiváló szakácsnőről, és munkaadója szerelméről, valamint kapcsolatáról szól. Aki lemaradt a tegnapi eseményről azoknak holnapra is készülnek két filmmel az NFÉ-ben. Csütörtöki programjuk címe Dokufilmek Oltai Katával.