Városunk két középiskolai tornászlány csapata is bejutott a Torna Diákolimpia Országos Döntőjébe
Sport
2024. febr. 20.

Városunk két középiskolai tornászlány csapata is bejutott a Torna Diákolimpia Országos Döntőjébe

Bejutottak a Torna Diákolimpia Országos Döntőjébe a SZIKSZI-s és a JAG-os tornászlányok. A hölgyek egyénileg is kiválóan teljesítettek.

Városunkból két középiskola diáklányai is kiválóan teljesítettek a Torna Diákolimpia Országos Elődöntőjén. A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium, valamint az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tornászlányai vettek részt a versenyen, amelyet Budapesten rendeztek. A SZIKSZI-s lányok csapatban a dobogó legfelső fokára állhattak, míg a JAG-os tornászok a harmadik helyen végeztek. A versenyzők több számban is megmutathatták felkészültségüket, volt talajtorna, gerenda és szekrényugrás is.

„Nagyon régóta készültünk a versenyre, hónapokon keresztül, heti több edzésünk is volt és majd még lesz is, mivel az országos döntőre azért illene még jobban felkészülni. Rengeteget gyakoroltunk főképp gerendát, mert az volt nálunk a legnagyobb mumus, de az is viszonylag jól sikerült. Minden hibát szeretnénk majd kijavítani, hogy minél tökéletesebben menjen és nagyon örülünk a harmadik helynek, lett egy egyénink is, szóval nagyon jól zártuk a versenyt” - nyilatkozta Balázs Dorka, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

Összességében jól teljesítettek a lányok, a legkiemelkedőbben Kohári Zsanett szerepelt, aki negyedik helyezett lett. Még nem volt teljes a létszám, ezért új taggal is bővítették a csapatot, Tóth Szilvia örömmel csatlakozott hozzájuk.

„A tornázást igazából barátnőm kedvéért kezdtem el, mivel a csapat hiányos volt, ezért jelentkeztem én is. Majd a jövőben szeretnék jobban teljesíteni, hogy sokkal több pontot érjek el, és hogy jobban elősegítsem a csapatot az előrehaladásban és igazából szeretem ezt csinálni, amióta csinálom” - fogalmazott Tóth Szilvia, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

A JAG-os csapatot Nagy Andrea tanárnő készítette fel. A lányokkal közösen építették fel a versenyszámokat, együtt választottak zenét is. Sokat ötleteltek, hogy minden tökéletes legyen a nagy napra.

A SZIKSZI-s lányoknál sincs ez másképp. Murányi Judit testnevelő tanár elmondása szerint a lányok higgadtan, összeszedetten teljesítettek. A csapat egyik tagja lebetegedett a megmérettetés előtt, így kérdéses volt a részvétele. Végül minden rendben lett és kiválóan szerepeltek.

„Ha az igazgatóhelyettes asszonyt szeretném idézni, akkor úgy tette fel a kérdést, hogy: Elhoztatok mindent? És mi visszaválaszoltunk, hogy hát amit lehetett igen. Csapatban megnyertük az országos elődöntőt, és a dobogó első három fokán is SZIKSZI-s lányok álltak fönt, és nagyon nagyon büszkék voltunk rájuk és örültünk, hogy a bírók is úgy értékelték a munkájukat és a teljesítményüket hogy méltók voltak erre a helyezésre” - mondta Murányi Judit, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium testnevelő tanára.

A SZIKSZI-s tornászok között is voltak egyéni díjazottak, az első Molnár Noémi, a második Mocsárkó Nóra, a harmadik helyezett pedig Pápai Liliána lett. A középiskolásoknak a következő megmérettetés a Torna Diákolimpia Országos Döntője lesz, amelyet március 22. és 24. között rendeznek a fővárosban.