Középdöntőbe jutott az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tehetséges diákja
Oktatás
2024. febr. 19.

Középdöntőbe jutott az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tehetséges diákja

Remekül szerepelt az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen filozófiából Ignéczi Annamária. A JAG tanulójának célja az országos döntőbe jutás.

Ignéczi Annamária a Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium végzős diákja. Filozófia tantárgyból a múlt évben emelt szinten érettségizett, az országban egyedüliként. A fiatal lány már korábban is részt vett ezen a versenyen, azonban akkor kis híján, de lecsúszott a továbbjutásról. Most azonban bejutott az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny középdöntőjébe.

„Elsőnek jelentkeztem a fakultációra, mert nagyon szeretem az irodalmat, és mondjuk az orosz irodalomnak van egy kis köze a filozófiához. Így jött ez a gondolat, felvettem a fakultációt, ott már nagyon megtetszett, és úgy voltam vele miért ne mennék versenyre, meg érettségizzek belőle” - mondta Ignéczi Annamária, az Ózdi József Attila Gimnázium és Kollégium tanulója.

Heti két alakalommal, emelt óraszámban tanulja a tárgyat. Így elegendő idő jutott a felkészülésre, amiben tanára Tuzáné Mák Zsuzsanna segítette, aki nagyon büszke tanítványa sikerére.

„Nagyon tehetséges diákom, és rögtön feltűnt, hogy olyan terület érdekli, ami hát nem nagyon jellemző a középiskolás diákok körében. Ugye hát Dosztojevszkij kapcsán ugye Nietzsche filozófiája előtérbe került, és ugye jelentkezett filozófia fakultációra és azon belül is foglalkoztunk. Illetve nagyon sűrűn itt maradtunk délutánonként, lyukasórákban, tulajdonképpen éjjel nappal ezt csináltuk. Rengeteget olvas egyébként, ami nagyon fontos filozófiai tanulmányoknál” - nyilatkozta Tuzáné Mák Zsuzsanna, mesterpedagógus.

Annamária nagyon érdeklődő, szabadidejében sokat olvas a témában, így bízik a sikerben. A fiatal lány érettségi előtt áll. A felvételi időszak több odafigyelést és tanulást igényel, mint az eddigi években. Ez azonban nem okoz neki problémát, hiszen céltudatos, már régóta tudja, hogy pszichológia szakra fog jelentkezni. A filozófia ismerete pedig előny a felvételi során. Az országos döntőben is szeretné megállni a helyét.