Robban a Valentin-napi bomba
Hírek
2024. febr. 14.

Robban a Valentin-napi bomba

Sokan kerestek szerelmüknek ajándékot Valentin-nap alkalmából. A vágott virág a legnépszerűbb, de plüssöket, csokit és ajándéktárgyakat is előszeretettel vásárolnak az emberek.

Az év legforgalmasabb napjainak egyike a mai. Különféle virágok vannak bekészítve, hogy minden kérésnek eleget tudjanak tenni. A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, amikor mindenki igyekszik meglepni valamivel kedvesét.

„Furcsa divat, és az ember józanul próbálná azt mondani, hogy nem akarom átvenni ezt, de egyszerűen nem lehet neki ellenállni. Mindenhonnan ez folyik és úgy gondoltam, hogy megérdemel a kedvesem is egy pár szál virágot” - mondta Juhász Endre.

Városunk üzleteiben már hagyománynak számít, hogy különleges választékkal várják a vásárlókat ezen a napon. Évről évre ugyanazok a termékek hódítanak. Népszerű a csokoládé, a szív alakú tárgyak, a plüssök és természetesen a virágok is.

„Egyre jobban azt veszem észre, hogy az élő virágokat kedvelik jobban. Vannak ilyen tartós virágok, tehát örökrózsák és ilyenek. A selyemvirág egyáltalán nem kelendő, most nem is adtunk el egyet sem. Inkább az élő rózsákat kedvelik vagy a kompozíciókat, amiket megcsinálunk dobozokat. Ez a tendencia. Szerintem egyre jobban rászoknak az emberek, és egyre jobban kedvelik a Valentin-napot” - nyilatkozta Hercska Istvánné, a Joli Virágbolt üzletvezetője.

A virágkötők minden évben előállnak újdonságokkal. Az ünnepet azonban rengeteg munka előzi meg. A dobozokat meg tudják csinálni hamarabb, a vágott virágok azonban csak előző nap érkeznek, emiatt pedig nagy a hajtás ilyenkor. Főleg, ha kifejezetten nagy kreációt rendelnek meg a vásárlók. Mindenki máshol veszi meg az ajándékot, de a slágertermékek üzlettől függetlenül nagyon hasonlóak.

„A virágoknak évről évre fontos szerepe van az életünkben. A mai nap a szerelemről és a szeretetről szól, hogy megajándékozzuk a párunkat egy kis kedves ajándékkal. A legnépszerűbbek a rózsák, a bordó rózsa még mindig. Nagyon szeretik a kompozíciókat, a virágboxokat, az egyszálas virágokat, a tulipánt. Nagyon szeretik a cserepes növényeket, azokat is előszeretettel viszik haza a kedvesüknek a párok” - emelte ki Szabó Mónika, a Moncsi Virágbolt üzletvezetője.

A virágüzletekben az évek alatt már kitapasztalták az igényeket, így általában egy-két újdonságot leszámítva azonos a kínálat a korábbi évekhez képest. A Valentin név magyar megfelelője egyébként a Bálint. A 3. században élt Bálint püspök titokban eskette meg a szerelmes párokat, a közhiedelem szerint ezért lett halála után az ő védőszentjük. Az ünnep hagyománya Magyarországon az 1990-es években kezdett elterjedni, mára viszont hazánkban is egyre többen lepik meg párjukat ebből az alkalomból.