Kultúrbusz – Új szolgáltatással bővül az Olvasó
Kultúra
2024. febr. 6.

Kultúrbusz – Új szolgáltatással bővül az Olvasó

Kultúrbusz néven indít buszjáratot az ÓMÉK-Olvasó. A szolgáltatás célja, hogy mindenki eljuthasson a kulturális eseményekre. A járatra öt megállón keresztül szállhatnak fel az utasok.

Tömött sorok az ÓMÉK-Olvasó Színháztermében, így várakoztak az emberek a Maga lesz a férjem című előadásra január 15-én. Nem csak erre az alkalomra, de a Magyar Kultúra Napi programsorozatra is sokan érkeztek. A Cipőkiállításon, illetve a Folyosótárlat megnyitóján is alig fértek el az emberek. Nem lesz ez másképpen az Abigél című musicalen sem. Az ÓMI Zenés Színház produkcióját két időpontra is meghirdették, melyekre a jegyeket hamar elkapkodták az érdeklődők. Sokan azonban nem tudnak eljutni az Olvasóba, ezáltal lemaradnak az eseményekről.

„Számos előadáson, ahol hála istennek egyre nagyobb az érdeklődés, a beszélgetések során felfigyeltünk arra, hogy sok esetben problémát jelent, leginkább a hazautazás, de az ideérkezés is. Sok esetben volt példa arra, hogy az előadást nem tudták végigülni és élvezni a nézők, hiszen sietni kellett a buszhoz. Ezt áthidalva szerettük volna útjára indítani a kultúrbusz járatot, amely egyszerre 30 főt tud az Újváros tér és az Olvasó közötti 5 megállót tartalmazó útvonalon elszállítani. Igény esetén természetesen 30 fős csoportokkal bővítve tudjuk a járatokat sűríteni” - mondta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMÉK művelődési ágazatvezetője.

Az érdeklődők első alkalommal február 9-én Az ördög című produkcióra vehetik igénybe a szolgáltatást. A buszjárat 17 óra 15 perckor a Ruhagyártól indul, érinti a Bolyki főúton található fagyizó előtti megállót, majd a Civil Házat, a Városház teret végül pedig az úti célt. Ugyanez vonatkozik majd a hazaútra is. A város lakói örülnek az új kezdeményezésnek. Az Ózdi Nyugdíjas Klub tagsága is jó ötletnek tartja, már többen is vásároltak jegyet, melyet a klub vezetője gyűjtött össze.

„Nagyon pozitív volt a visszajelzés részükről, a Facebookon hirdettük meg ezt a lehetőséget. Azonnal jeleztek is vissza, hogy igénybe kívánják venni ezt a szolgáltatást, a tegnapi nap folyamán már be is vittem az Olvasóba a részvételi díjaknak, pontosabban a jegyeknek az árát. El is hoztam a jegyeket, amely egyszeri utazásra jogosítja fel őket az oda-vissza útra az Olvasóba és az említett megállóhelyek között” - nyilatkozta Schlögl Zoltánné, az Ózdi Nyugdíjas Klub vezetője.

A látogatók előzetesen, telefonos regisztráció során adhatják majd le igényüket a kultúrbuszra. Ha valaki szeretne élni a lehetőséggel, az 570-470-es telefonszámon megteheti. Ezt követően kizárólag elővételben az Olvasó jegypénztárában lehet majd megvásárolni a jegyeket. A busz 30 férőhelyes, de ha van rá igény, több járatot is indítanak. Az ÓMÉK munkatársai jelenleg azon dolgoznak, hogy a jövőben online elővételben is megvásárolhatóak legyenek majd az Olvasó előadásaira a jegyek.