A sportos aktivitás vármegyei elismerést ért
Oktatás
2024. febr. 5.

A sportos aktivitás vármegyei elismerést ért

Két rangos elismerés is Ózdra került a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidősport Egyesület negyvenedik évfordulóján rendezett díjátadó ünnepségéről.

Rengeteg elismerést adtak át a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület 40. jubileumi díjátadó ünnepségén a diáksportban kiemelkedően teljesítő oktatási intézményeknek, eredményes és jól tanuló diáksportolóknak, valamint a kimagasló munkát végző testnevelőknek. Volt miből válogatni, hiszen összesen 528 körzeti és városi esemény, valamint 645 vármegyei szintű verseny zajlott le huszonötezer diák részvételével, 163 iskola mérettette meg magát diákolimpiai versenyeken és kilencezer tanuló ért el érmes helyezést a 2022/2023-as tanévben. Ezeknek a számoknak köszönhetően vármegyénk az első az országos rangsorban. A Vármegyei Önkormányzat dísztermében a Bolyky Tamás Általános Iskola egy újonnan alapított díjat kapott. A vármegye legaktívabb általános iskolája kategóriában a harmadik helyezettnek járó elismerést vehették át. Az intézmény pedagógusai elkötelezettek a mozgás iránt és az egészséges életmódra nevelés szemléletének kialakításában.

„Számunkra nagyon kedves ez a díj, ugyanis pozitív megerősítést ad arról a munkáról, amit folyamatosan végzünk a hétköznapokban a munkaközösségünkkel, ugyanis az a feltett célunk és szándékunk, hogy minél több sportágakban, minél több gyermeket versenyeztessünk, a teljesítmény kényszere nélkül, a játék élményéért, tehát hogy egy igazi örömforrás legyen számukra a sport, és hátha ezáltal egész életükben a mindennapjaik részévé válhat” - mondta Albert Csaba, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelés munkaközösség vezetője.

A Vármegyei Diáksport és Szabadidősport Egyesület a “Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Diáksportjáért” díjat adományozta Vanczák Attilának, aki a Körzeti Diáksport Bizottság oszlopos tagja. 2005-ben körzeti titkárként kezdte tevékenységét, számára természetes volt, hogy az utánpótlás nevelés érdekében mindent megtesznek kollégáival. A díjat a csapatmunka elismeréseként értékeli.

„Szerencsés vagyok, mert nagyon jó testnevelő kollégák vesznek körbe a térségben, Putnoktól kezdve Borsodszentgyörgyig, ha csak földrajzilag nézzük a két végletét a térségnek, akkor nagyon jó kollégákkal dolgozhattam együtt, és most is dolgozhatunk, akik, mint testnevelők, tényleg magas szinten tevékenykednek, de közösen is nagyon sok mindent tettünk a diáksportért” - emelte ki Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A rangos gálán az önkormányzatot Zsuponyó Anett alpolgármester és Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke képviselte, akik így elsőként gratulálhattak a díjazottaknak. A rendezvényen Szabó Gergely, a vármegyei közgyűlés alelnöke arról beszélt, hogy könnyű azt kimondani, hogy valaki jó tanuló és jó sportoló is egyszerre, de látnunk kell azt a heroikus küzdelmet is, ami mögötte van. A korai keléseket, a napi edzést, a sok erőfeszítést. Bár csábítóbb a könnyebb út, minden tiszteletet megérdemelnek azok, akik a nehezebbet választják. Pénteken a mindennapok hősei foglaltak helyet a székeken, azok a példaképek, akiket nem csupán díjazni kell, hanem megmutatni a világnak.