Szemét és törmelékek – a probléma megoldódni látszik
Város
2024. jan. 31.

Szemét és törmelékek – a probléma megoldódni látszik

Hamarosan eltűnik a szemét és a törmelék az egyik Kőalja út menti területről. Az önkormányzat megvásárolta, hamarosan lekeríti és rendbe is teszi azt.

Hűtőszekrény, autógumi és műanyag flakonok, ameddig a szem ellát. Több mint tíz éve így néz ki ez a terület a Kőalja út mentén. A tulajdonos számos felszólítást kapott, de a helyszín még mindig tele van törmelékkel és szeméttel. Ez azonban hamarosan megváltozik.

„Egy több évtizedes probléma végére tehetünk pontot, hiszen ez a terület magántulajdonban volt, és több felszólítás ellenére sem tettek azért semmit, hogy rendezzék a törmeléktől és a szeméttől. Most végrehajtáson sikerült az önkormányzatnak megvásárolni a területet, így egy hatalmas feladatot vettünk a nyakunkba, de értékes feladatot, hiszen hogy ha rendezzük a területet, ez az egész egybefüggő körülbelül három hektáros terület egy gazdasági övezet része, úgyhogy akár később befektetésre is alkalmas lehet, hiszen jó helyen van és a terepviszonyok is megfelelőek” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai időről időre kimennek, hogy felszedjék azokat a hulladékokat, amiket a terület szélén rendszeresen kidobnak az emberek. Így tettek ma délelőtt is. A feladat azonban egy ördögi korforgás része. Ők elviszik, mások pedig újra teledobálják. Hamarosan kerítéssel vonják majd körbe a telket és térfigyelő kamerát is kihelyeznek, hogy megszűnjön a probléma. Ezután pedig elkezdődhet a terület rendbetétele.

„Az ingatlanon felgyűlt nagy mennyiségű hulladék eltakarítása több lépcsőt igényel. Elsődlegesen a területet gazmentesíteni kell majd. Az itt található kommunális hulladék kezelőbe kell hogy elszállításra kerüljön, illetve a további, hasznosításra alkalmas inert hulladékokat osztályozni, minősíttetni, és utána pedig újra felhasználni lehetséges” - nyilatkozta Molnár Gábor, az ÓVI ügyvezetője.

A földön egy autó darabjai és háztartási hulladékok is hevernek. Távolabb nézve pedig egy régi épület romjai magasodnak. A munkálatokat, amint lehet elkezdik a szakemberek, hogy minél előbb eltakarítsák a felgyűlt szemetet. Feladat pedig akad majd bőven.