Hamarosan színpadon az Abigél
Kultúra
2024. jan. 24.

Hamarosan színpadon az Abigél

Véghajrába értek az Abigél próbák. Az ÓMI Zenés Színház február 17-én és 18-án musicalként viszi színpadra Szabó Magda ifjúsági regényét. A jegyek szinte teljesen elkeltek.

Az ÓMI Zenés Színház tagjai az Olvasó Színháztermében próbálnak. A következő darab, amit színpadra visznek, Szabó Magda nagy sikerű ifjúsági regénye, az Abigél lesz. Az első kiadás 1970-ben jelent meg. Azóta tévésorozat, hangoskönyv és musical is készült már belőle. Kezdetben romantikus, kalandos lányregénynek tűnik, később azonban ennél komolyabbra fordul a cselekmény. A második világháború a gondtalan kamaszok életébe is begyűrűzik. Az események középpontjában pedig egy fiatal diáklány, Vitay Georgina áll.

„Gina egy pesti úri lány, akinek mindene megvan: jó iskolája, barátai, szerelme Kuncz Feri. Ebből a pesti környezetből kerül ki egy vidéki leánynevelő intézetbe, ahol a szigorú szabályok és szigorú emberek miatt nagyon nehezen illeszkedik be, viszont egy idő után felülemelkedik ezeken az akadályokon és megtanulja, hogy milyen is ez a felnőtt lét” - emelte ki Rási Zorka, az ÓMI Zenés Színház tagja.

A darabban a társulat tagjai mellett budapesti és miskolci művészek is szerepelnek majd. A közös próbán ők is részt vettek. A színpadon több mint harmincan, a háttérben azonban sokkal többen tesznek azért, hogy éltre keljen a mű. A ruhák már a szereplőkön vannak és a díszlet is folyamatosan épül.

„Én azt gondolom, hogy maga a művészeti nevelés, meg az, hogy a városnak a művészeti élete folyamatos legyen és működjön, ahhoz elengedhetetlen része az ÓMI Zenés Színház és azt gondolom, hogy minden évben meg kell mutatni, hogy ilyen fantasztikus társulata van ennek a pici városnak” - mondta Czeglédi Ákos, a Budapesti Operettszínház művésze.

A budapesti művészek között van, aki már hosszú évek óta jár vissza a társulatba. Vanya Róbert nagyon szeret együtt játszani az ózdiakkal.

„Most már szinte olyan, mintha hazajönnék. Nagyon szeretem ezt a társaságot, nagyon jó a csapat és már a Hair-nél is bebizonyosodott, hogy sokkal több energiával játszanak, nagyon összetartanak. Én is igazából tanulok tőlük. Nem is nevezhető kollegális viszonynak, hanem inkább mintha barátok lennénk vagy egy család” - hangsúlyozta Vanya Róbert, a Budapesti Operettszínház művésze.

Az előadásig már kevesebb mint egy hónap van hátra, a jegyek pedig szinte teljesen elkeltek.