Az Egészségügyi és Szociális, illetve az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság tárgyalt ma Ózd Város Önkormányzatának költségvetési tervezetéről
Önkormányzat
2024. jan. 10.

Az Egészségügyi és Szociális, illetve az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság tárgyalt ma Ózd Város Önkormányzatának költségvetési tervezetéről

A 2024-es költségvetési rendelet tervezetéről tárgyalt ma az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság. Az Egészségügyi és Szociális Bizottság mai ülését határozatképtelenség miatt elnapolták.

A mai nap tartotta meg ülését az Egészségügyi és Szociális, illetve az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság is. A délelőtti időpontra összehívott Egészségügyi és Szociális Bizottsági ülés nem volt határozatképes, így ennek tárgyalását hétfőre, a 10 órakor kezdődő testületi ülés elé helyzeték át. Az Ügyrendi és Rendészeti Bizottság délután ült össze, tárgyaltak Ózd Város Önkormányzata saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeiről, valamint a 2024. évi költségvetési tervezetéről. Garami György bizottsági elnök felsorolásában szerepeltek azok a tervezett összegek is, amelyekkel többek között a rendőrség, a polgárőrség és más szervezetek munkáját tudják segíteni. A bizottság egy tartózkodással elfogadásra javasolta a tárgyalt napirendi pontokat a képviselő-testület számára. A költségvetési rendelet összeállítását minden évben hosszú egyeztetések sora előzi meg.

„A költségvetési rendelet előkészítése a rendelkezés szerint a jegyző feladata. Itt a jegyzőnek egyeztetni kell mindazokkal az intézményekkel, önkormányzati intézményekkel, illetőleg gazdasági társaságokkal, akik az önkormányzati költségvetési rendelet következtében valamilyen önkormányzati támogatásban részesülnek. Ezek az egyeztetések december hónapban megtörténtek. Volt, ahol egy körös, volt ahol két körös volt. Ennek alapján került megszerkesztésre a költségvetési rendelet” - tette hozzá dr. Almási Csaba, jegyző.