Ünnepek után – visszaesés a piaci forgalomban
Város
2024. jan. 5.

Ünnepek után – visszaesés a piaci forgalomban

Csökkent a Városi Piac forgalma az ünnepek utáni időszakban. A standoknál most is bőséges, friss áruval várták a vevőket, ennek ellenére kevesen látogattak ki a piacra.

Szinte teljesen üres a Vásárcsarnok, néhány vevő áll csupán sorban annak ellenére, hogy közeleg a hétvége. Hiába a bőséges árukínálat, jelentősen visszaesett a forgalom tavaly év végéhez viszonyítva. Az árusok pultjain a friss zöldségek és gyümölcsök mellett a hagyma és a burgonya is megtalálható, utóbbiakat zsákos formában viszik a vásárlók. A kínált termékek jó minőségűek, és alapvetően változatlan maradt az áruk is.

„Az árakról nem mondhatnám, hogy elszálltak, bár egy kicsit emelkedett némely árucikknek az ára, például a paradicsom és a karfiol. Viszont a lényegesen többet fogyó áruknak az árai nem nagyon emelkedtek. Tehát a burgonya, hagyma ezek nem igazán emelkedtek. Bízunk abban, hogy a kedves vevők visszajönnek a piacra, mert tapasztalhatják azt, hogy itt azért az árunak a minősége mindig friss, és mindig kiváló minőséget próbálunk a vevők számára nyújtani” - mondta Fedora István, kereskedő.

A téli időjárásnak köszönhetően a déli gyümölcsök iránti kereslet is megnőtt, amelyeknek az ára nem változott jelentősen a korábbi évekhez képest. A vevők egy része csak néhány alapanyag beszerzéséért jött ki a piacra, de van, aki egész hétre megveszi a szükséges élelmiszert.

„Én azért jöttem a piacra, mert a feleségem fekvőbeteg, és én vagyok a beszerző, meg a mindenes. Vásároltam egy kis disznóságot, tepertőt, szalonnát, egyebeket, meg gyümölcsöt” - emelte ki Ivák Sándor.

A Vásárcsarnokban a húsárut kínáló standoknál is többen álltak sorban. Az ünnepek után azonban nagyobb keletje van a gyomrot kímélő zöldségeknek és gyümölcsöknek, főleg az alma, a narancs, valamint a mandarin számít slágernek. Az év eleje nem könnyű időszak az árusok számára, de bíznak abban, hogy a bőséges kínálat és kiváló minőség visszacsalogatja a vásárlókat.