Közantal Lajosnét köszöntötte 90. születésnapján Ózd város vezetése
Város
2023. dec. 22.

Közantal Lajosnét köszöntötte 90. születésnapján Ózd város vezetése

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte ma Közantal Lajosné, ez alkalomból köszöntötte őt otthonában Ózd város vezetése. A hölgy sok emléket felelevenített a vendégeknek.

Mosolyogva fogadta Janiczak Dávid polgármestert és Kovács Adriennt Közantal Lajosné és lánya. A hölgy a kilencvenedik életévébe lépett, ez alkalomból látogatták meg őt ma az otthonában, ahol virágcsokorral és emléklappal köszöntötték. A vendégek mellett a néni testvére, unokaöccse, lánya és dédunokája is részt vettek az eseményen. Klárika néni Sályon született, húszéves korában érkezett Ózdra, azóta itt él. Előbb a gyárban dolgozott, majd huszonöt évig a táblai általános iskolás gyerekek étkeztetéséért volt felelős a napköziotthonban. Elmondása szerint családjára a legbüszkébb.

„Amikor a gyerekeim megszülettek, nagyon nagy öröm volt. Különösen a kislányom, őt nagyon vártuk, akkor már volt egy tíz éves fiam és ahogy ő meglett, azóta nagyon jól érzem magam. Mindent szeretek ami körülöttem van, csinálni is, meg elmenni is hozzájuk. Mindent. Jól érzem magam hál’Istennek” - mondta Közantal Lajosné.

Klárika néni jó egészségnek örvend és aktív életet él. Nem szeret egy helyben ülni, amikor teheti, mozog, nyáron a virágoskertjét gondozza, míg odabent legszívesebben horgol, illetve hímez. A szobában lévő kis fenyőfát is az általa horgolt alkotások díszítik. Büszkén meg is mutatta legszebb műveit a vendégeknek, akik érdeklődve nézték meg a szebbnél szebb mintákat a párnán, vagy a terítőn. Emellett örömmel hallgatták a néni kedves történeteit is.

„Klárika néni 90. születésnapját ünnepeltük itt Táblában. Egy nagyon kedves, mosolygós, jókedvű nénit ismertem meg, aki nagyon jó egészségi állapotnak örvend. Örülök, hogy találkozhattunk és köszönöm a meghívást, kívánok neki még nagyon sok egészségben telt boldog születésnapot” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Klárika néni is készült ajándékkal, egy általa horgolt hópihét és egy saját kezűleg írt üdvözlőkártyát is adott mindenkinek. Személyében életvidám embert ismerhettek meg a vendégek. Ahogy fogalmazott, „akkor is mosolygok, amikor talán sírnom kellene”.