Szentmise és betlehemezés a II. János Pál Katolikus Általános Iskola utolsó tanítási napján
Oktatás
2023. dec. 22.

Szentmise és betlehemezés a II. János Pál Katolikus Általános Iskola utolsó tanítási napján

Szentmisén vettek részt és betlehemi játékot adtak elő a téli szünet előtti utolsó tanítási napon a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai és pedagógusai.

Közösen énekeltek az Ív úti Szent Kereszt Felmagasztalása-templomban az összegyűltek Mischinger Ferenc plébánossal. A II. János Pál Katolikus általános iskola diákjai és pedagógusai egy meghitt, a karácsony szent hangulatát idéző misén vettek részt, ahol szó esett többek között arról is, hogy az ünnep közeledtével forduljunk egymás felé olyan szeretettel, ahogy Isten fordul felénk.

„Kérjük a mindenható Istent, hogy ez a karácsony, és a többi is, és minden vasárnap, mikor szentmisén vagyunk, minden imádság, mikor megszólítjuk a mindenhatót, akkor juttassa eszünkbe azt, hogy az Isten lehajolt hozzánk. Mi nekünk is le kell hajolni, fel kell emelni a kicsi Jézust és egymást is” - mondta Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A misét követően a tanulók visszatértek az iskolába, ahol egy kedves betlehemi játékot nézhettek meg. A negyedik osztályos diákok hetek óta lelkesen gyakoroltak a mostani előadásra, amelyet zenei elemekkel tettek hangulatosabbá.

„A katolikus iskolákban mindig betlehemezés a karácsonyi műsor. Azt hinné az ember, hogy ez milyen unalmas lehet évről évre egy betlehemes műsort megnézni, ahol ugyanaz a téma. Elmondhatom, hogy az elmúlt több mint egy évtizedben nem volt két egyforma betlehemes műsor. A mai műsort a 4/1. osztályos tanulók fogják adni, akik emelt szintű zeneoktatásban részesülnek, és ezt majd fogják is látni a kedves nézők, hogy milyen gyönyörűen énekelnek, furulyáznak ezek a gyerekek” - nyilatkozta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A közönség sorai között az iskola diákjai, jelenlegi és egykori pedagógusai, valamint a tanulók szülei is helyet foglaltak. A műsor után egy kis aprósággal kedveskedtek a fiataloknak karácsony alkalmából, akik így boldogan kezdhették meg a téli szünetet.