Karácsonyi műsort kaptak az idősotthonok lakói
Város
2023. dec. 20.

Karácsonyi műsort kaptak az idősotthonok lakói

Karácsonyi műsorral lepték meg a három önkormányzati fenntartású idősotthon lakóit városunkban. Szavalatok és karácsonyi dalok hozták el az ünnep hangulatát számukra.

Süteménnyel a kezében érkezett Janiczak Dávid polgármester és Farkas Péter Barnabás területi képviselő a Szent István úton lévő idősotthonba. Szép számban gyűltek össze a szépkorúak az intézményben és izgatottan várták a kezdést. Városunk első embere köszöntőjében a szeretet fontosságát és az egymással való törődést hangsúlyozta.

„Jézus Krisztus születését ünnepeljük, hiszen Isten annyira szerette a világot, hogy elsőszülött fiát adta értünk, ez az igazi szeretet és ezért is hívjuk a karácsonyt a szeretet ünnepének, mert ilyenkor teljesedik ki a bibliai prófécia. S nemcsak a Bibliára kell ilyenkor gondolni, hanem egymásra is, hiszen a szeretet ott kell, hogy éljen bennünk és táplálnunk kell magunkban ahhoz, hogy ki tudjuk bocsátani embertársainkra és ki-ki a maga közössége, családja, barátai, rokonai közösségében vagy itt esetleg az otthonban is és ezt meg kellene tartani az év minden egyes napjára” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

Farkas Péter Barnabás területi képviselő is köszöntötte az egybegyűlteket, és jelképesen két ajándékkal is kedveskedett nekik, ami egy több száz darabból álló könyvcsomagot és egy tűzshow-t jelentett. Majd az otthon egyik munkatársa egy Márai Sándor verset olvasott fel.

Ezt követően az Újváros téri Általános Iskola karácsonyi dalcsokrát hallgatták meg a lakók. Az ismerős dallamok jó érzéssel töltötték el az időseket. Műsoruk után a diákok saját készítésű ajándékkal lepték meg a szépkorúakat, akik meghatódva fogadták mind a műsort, mind pedig a kis fenyőfát és a szaloncukrot.

„Rendkívül szép volt, megható és köszönjük aki ezt megszervezte” - mondta Schwarz Ernőné.

„Tetszett nagyon. Színvonalas igazán és szívhez szóló. Gyönyörű volt” - hangsúlyozta Vámos Ildikó.

A program zárásaként Noviczki Gyuláné saját versét olvasta fel a közönségnek. A meghitt esemény lehetőséget teremtett arra, hogy egy kicsit elcsendesedve mindenki a közelgő karácsonyi ünnepekre hangolódjon, az idősek arcára pedig mosolyt csaljon.