A harmadik Adventi Forgatagra is sokan kilátogattak
Város
2023. dec. 18.

A harmadik Adventi Forgatagra is sokan kilátogattak

A harmadik forgatagra is szép számban gyűltek össze az érdeklődők. A helyi oktatási intézmények előadása mellett egy világhírű színművész is a színpadra lépett.

Ismét megtelt a Polgármesteri Hivatal előtti tér vasárnap. Az árusok már kora délután kipakolták a portékát, majd nem sokkal később megérkeztek az érdeklődők is, akik körbenéztek a forgatagban. Mint mindig, úgy most is különlegesebbnél különlegesebb kínálattal találkozhattak. Volt olyan árus, aki a hagyományoknak megfelelően készíti el termékeit.

„Szegény Gyuri bácsinak a receptjei alapján készítem, illetve az 1900-as évek elejétől is van egy pár könyvem, és azokból. Nem sok saját keverékem van még, vagy kettő-három, de folyamatosan bővül a paletta” - mondta Barna Richárd, Barna Tea, tanuló természetgyógyász.

Délután fél háromtól az Ózdi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Erkel Bells együttese lépett elsőként a színpadra, akik kézi csengettyűkkel adtak elő karácsonyi dalokat. Ezt követően az Árpád Vezér Úti Tagóvoda Mókus csoportjának apróságai mutatták be Hópihe táncukat. A Vasvár Úti Általános Iskola 3. osztályos tanulói zenés-verses előadásának központi témája az ajándékozás volt, hiszen mindenki tudja, hogy jobb adni, mint kapni. Az oktatási intézmények műsorblokkját pedig a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium produkciója zárta. Az óvodások és iskolások után mozgalmassá vált a tömeg, ugyanis az Ózdi Néptánc Egyesület a közönséget is bevonva ropta a hagyományos táncokat.

A kulturális műsorokat a sztárfellépő előadása zárta. Mahó Andrea Jászai Mari-, Emerton- és Artisjus-díjas magyar színésznő, énekesnő, a Madách Színház kiemelt primadonnája, aki töretlen sikerrel emelkedett az ismert és elismert művészek közé. Ózdon még sohasem járt, így nagy örömmel fogadta a meghívást.

„Nagyon örültem neki, mert én nagyon szeretek ellátogatni olyan helyekre, ahol még nem is voltam. Mert be kell, hogy valljam, én Ózdon még nem voltam. Úgyhogy útközben én rácsodálkoztam, hogy milyen szép helyeken jöttünk most el. Én mindig nagy örömmel jövök oda, ahol mondjuk nincs színház, vagy ritkábban jutnak fel ritkábban Budapestre a nézők, mert akkor én megfordítom és én hozom ide kicsit a színházat, vagy a zenét” - nyilatkozta Mahó Andrea, színművész, énekes.

A legtöbben a produkciók miatt érkeztek, azonban nagyon sokan vásároltak és nézelődtek a harmadik adventi forgatagban is. A régen látott ismerősök újra találkozhattak és egy meleg tea vagy egy édes finomság elfogyasztása közben együtt hangolódhattak az ünnepekre.