Karácsonyi ünnepség az Új Esély Központban
Város
2023. dec. 18.

Karácsonyi ünnepség az Új Esély Központban

Karácsonyi műsorral kedveskedtek vendégeiknek a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Új Esély Központjának ellátottjai, ahol korhű jelmezben előadták a betlehemi történetet is.

A kis Jézus megszületését elevenítették fel az Új Esély Központ gondozottjai. A kedves hangulatú előadáson korhű jelmezbe öltözve adták elő a betlehemi történetet, ahol többek között szerepet kapott Szűz Mária, József, a Három Királyok és az Angyalok is. Az ellátottak nagyon lelkesen készültek az eseményre.

„Nagyon-nagyon örültek a felkérésnek, nagyon sokat izgultak, együtt csináltuk meg a jelmezeket, a díszleteket. A kis angyalkánk még elvállalta azt is, hogy felüljön itt a pulpitusra, hogy a felhők alatt mondja el a szövegét. Én úgy érzem, hogy jól sikerült, és nagyon ügyesek voltak az ellátottjaink” - emelte ki Nagyidané Simon Krisztina, a Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátásának terápiás munkatársa.

Az Új Esély Központ idén januárban nyitotta meg kapuit és teljes kapacitással, mintegy száztíz ellátottal működik. A közelgő ünnepekre együtt készültek az intézmény munkatársai és a gyógyulni vágyók egyaránt.

„Ez volt az első karácsonyi felkészülésünk, az első karácsonyi rendezvényünk, amit az ellátottjainkkal közösen ünnepelhetünk és készülhetünk a szeretet ünnepére. Ez mind ellátottjaink, mind pedig nekünk, szociális munkásoknak egy igen megható és sikerekben gazdag élmény” - fogalmazott Bobcsák Emese, az Új Esély Központ Ózd nappali ellátásvezetője.

Az eseményen rész vett Janiczak Dávid polgármester, Zsuponyó Anett alpolgármester, Mihali Zsuzsanna, a Hatósági és Szociális Osztály vezetője, valamint Bodnár-Pásztor Edina, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Észak-Magyarországi regionális vezetője. Városunk első embere köszöntőjében többek között az adventi koszorú négy gyertyájának szimbólumát emelte ki.

„Az igazi üzenete az adventnek az az, hogy a lelkünkben, a szívünkben kell várni Krisztusnak az eljövetelét. S ez egy szertartás, ez egy rituálé, az erre való felkészülés, ami egymásra is épül. Hiszen, hogy ha a hit lángját magunkban fellobbantjuk, akkor van hitünk reménykedni. A második láng a remény lángja, s ha van hitünk és reményünk, akkor van okunk vidámnak lenni és következik az öröm lángja. Már azért is örülünk, mert tudjuk, hogy a következő a szeretet lángja lesz, ami ebben az évben különleges módon egybe is esik a szentestével” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

A meghívott vendégek és az ellátottak családtagjai mellett jelen voltak még a Lénárddaróci Baptista Gyülekezet tagjai is, akik Váraljai Zsolt lelkész vezetésével istentiszteletet és karácsonyi énekeket adtak elő. A közönség meghatódva hallgatta az igehirdetést és az ünnepi dallamokat, egy kislány még táncra is perdült közben.

A jó hangulatú esemény lehetőséget teremtett arra, hogy egy kicsit elcsendesedve mindenki a közelgő karácsonyi ünnepekre hangolódjon. A program végén a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nevében Bodnár Pásztor Edina regionális vezető ajándékkal is kedveskedett a meghívott vendégeknek.