Közösségformáló adventi mini forgatag az Újváros Téren
Város
2023. dec. 18.

Közösségformáló adventi mini forgatag az Újváros Téren

Mini adventi kirakodóvásárt rendeztek az Újváros téren. A vásárosok mellett változatos programokkal is készültek. A rendezvényre sokan kilátogattak.

Sült hurka, kolbász és hangonyi begyerő is várta a kilátogatókat a második alkalommal megrendezett mini adventi kirakodóvásáron az Újváros téren. Az árusok asztalánál ízletes ételek és italok, valamint szebbnél szebb kézzel díszített ékszerek és díszek sorakoztak. Az ünnepi hangulatról karácsonyi dalok gondoskodtak. Az eseményt Szakács Kocsárdi Krisztina és Szabó-Rónai István szervezte meg. Céljuk a közösség összehozása mellett természetesen jótékonyság is.

„Ezt a rendezvényt tavaly találta ki Öcsi és Kriszti, hogy az Újváros téren is adventi hangulat legyen. A karácsonyfát pedig, amit feldíszítenek az Újváros Téri Óvoda fogja megkapni” - mondta Szabó-Rónai Rebeka.

A délután folyamán egyre többen gyűltek össze a vásáron. A jó hangulatú eseményen egy finom forró ital mellett kellemes beszélgetésekbe kezdtek az ismerősök. A helyiek pedig szívesen látogattak ki erre a közös ünneplésre.

„Szerintem ez egy remek kezdeményezés, hisz a lakóközösség és az emberek itt a környező lakásokból ki tudnak ide jönni, akár idősek is. Egyrészt megvendégelést kaphatnak, másrészt szétnézhetnek a kis csecse-becsék között” - nyilatkozta Kása-Buth Fanni.

A programot a Szabad Szombat Táncegyüttes táncháza nyitotta meg. Az egyszerű lépésekből álló koreográfia kicsiket és nagyokat egyaránt vonzott, így közösen ropták a körtáncot. A gyerekeknek kedveskedtek azzal a bábelőadással, melyet Fekete Dávid hozott el az apróságoknak egészen Tiszafüredről.

„Ez a Vitéz László és a Mikulás című előadás. Ez egy saját szerzemény, ahol Vitéz László készül arra, hogy eljön, vagy nem nem jön el hozzá a Mikulás. Ez a kérdés. És persze nem csak a csizmáját kell kipucolnia, hanem mindenféle ártó lényektől kell megtisztítania a közeget ahova érkezik, ahova várjuk a Mikulást” - fogalmazott Fekete Dávid, bábművész.

Az interaktív előadás elnyerte a gyermekek tetszését, akik a mulatságos részeken hangos nevetésben törtek ki. Késő délután még egy produkciót láthatott a közönség, az estet ugyanis egy tűzzsonglőr bemutatója zárta.